Οι εργαζόμενοι απεργούν και ζητούν… ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»! – ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Στο ΕΣΠΑ οι κοινωνικές δομές.

boithia sto spiti 3Κινητοποιήσεις εργαζομένων, έχουμε και στην Ζάκυνθο, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, από τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που απεργούν αφού ουδείς γνωρίζει τι πρόκειταοι να γίνει στο μέλλον όταν το πρόγραμμα τελειώσει. Αν δηλαδή οι εργαζόμενοι μείνουν στο δρόμο ή όχι. Βεβαίως η κατάσταση στο νησί μ’ αυτούς τους εργαζόμενους των δήμων είναι τραγική εδώ και πολύ καιρό αφού είτε δεν πληρώνονται είτε πληρώνονται μονίμως με έναντι και με μεγάλες καθυστερήσεις.
Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οι εργαζόμενοι
σ’ αυτό ζητούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και μονιμοποίηση. Επισημαίνουν ακόμη ότι «το «Βοήθεια στο Σπίτι» πρέπει να είναι μόνιμο, κρατικό και δωρεάν πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα συμφωνήσω μαζί τους αφού πραγματικά εξυπηρετεί ως πρόγραμμα πολλούς ηλικιωμένους και μη συμπολίτες μας. Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση των προνοιακών δομών από το Γ’ ΚΠΣ έχει λήξει από τον περασμένο Αύγουστο.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η προσωρινή τετράμηνη παράταση που είχε δοθεί και λήγει στο τέλος Απριλίου απλώς παρατείνει την «ομηρία» τους. Έτσι, το τίμημα θα το πληρώσουν και πάλι οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά που σήμερα βρίσκουν φροντίδα στα κοινωνικά προγράμματα. Να σημειωθεί ότι τα κοινωνικά προγράμματα των οποίων η χρηματοδότηση έληξε στις 30 Αυγούστου 2008, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου Εσωτερικών, θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάζεται η Περιφέρεια να εκδώσει προκηρύξεις.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση της Prorata για την τηλεόραση του Attica

Νέα δημοσκόπηση της Prorata, για την τηλεόραση ATTICA TV Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές …