Αναδρομικά και επιδόματα σε συμβασιούχους

Αναδρομικά και επιδόματα σε συμβασιούχους

Αναδρομικά επιδόματα σε συμβασιούχους υποχρεούται πλέον να καταβάλλει το δημόσιο καθώς ο Άρειος Πάγος έκρινε πώς αν η σχέση εργασίας ουσιαστικά είναι αορίστου χρόνου τότε θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αποζημιώνονται αναδρομικά.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου (υπ αριθμ.1040/2011) δικαιώνει καθαρίστρια σε υπηρεσία του Γενικού Χημείου του Κράτους στη Μυτιλήνη, στην οποία το δημόσιο πρέπει να πληρώσει 13.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματα αδείας αλλά και διαφορές αποδοχών, διότι στην πραγματικότητα παρείχε υπηρεσίες με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου αλλά πληρωνόταν ως συμβασιούχος.
Τα χρήματα αυτά είναι

αναδρομικά από το 2005 που ξεκίνησε τον δικαστικό αγώνα. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε, όπως και το Εφετείο Αιγαίου, τους ισχυρισμούς του Δημοσίου που υποστήριζε ότι δεν πρέπει να ικανοποιηθούν οι οικονομικές αξιώσεις της καθαρίστριας για το διάστημα πριν μονιμοποιηθεί. Οι Αρεοπαγίτες επικαλούνται νομοθετική ρύθμιση (ν.3320/2005) σύμφωνα με την οποία συμβασιούχοι που κρίνεται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μονιμοποιήθηκαν κατ΄ εφαρμογή του διατάγματος Παυλόπουλου (164/2004) θεωρείται ότι έχουν διανύσει όλο το διάστημα εργασίας τους ως εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και επομένως έχουν δικαίωμα να αξιώνουν την καταβολή αναδρομικών.

Η καθαρίστρια προσλήφθηκε στη Χημική Υπηρεσία Μυτιλήνης τον Δεκέμβριο του 2000 με σύμβαση έργου μερικής απασχόλησης και μέχρι τον Ιούλιο του 2005 η σύμβαση της ανανεώθηκε διαδοχικά 23 φορές.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …