Έρχεται το «πακέτο» έκτακτων εισφορών

Τρεις έκτακτες εισφορές σε ένα εκκαθαριστικό ετοιμάζεται να στείλει το υπουργείο Οικονομικών. Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου ορίζει ότι οι έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης και αντικειμενικών δαπανών όπως και το τέλος επιτηδεύματος θα αποτυπώνονται σε ένα "ραβασάκι" της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και η πληρωμή του έξτρα φόρου θα μπορεί να γίνει μέχρι και σε έξι μηνιαίες δόσεις, η κάθε μία από τις οποίες όμως δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 300 ευρώ.
Η ΓΓΠΣ εκδίδει ένα ενιαίο εκκαθαριστικό σημείωμα στο οποίο εμφανίζονται χωριστά τα ποσά της κάθε εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος. Η εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ με συντελεστές από 1% έως 4%.
Το τέλος επιτηδεύματος είναι για φέτος 300 ευρώ και θα το πληρώσουν περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Το τέλος θα πληρώσουν και όσοι εργαζόμενοι παρέχουν εξαρτημένη εργασία σε έναν εργοδότη και πληρώνονται με μπλοκάκι, ακόμη κι αν πέρυσι το μπλοκάκι ήταν σε αδράνεια.
Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του ποσού, μέσα στην προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 5%, ακόμη κι αν πρόκειται για ποσά κάτω από 300 ευρώ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …