ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... ΜΕ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Φύλακες ιδιωτικής εταιρείας security μας κατήγγειλαν ότι ενώ απασχολούνταν με τη φύλαξη του (τότε) εργοταξίου του Νέου Λιμένος Πατρών, διαπίστωσαν μετά από ενάμισι χρόνο απασχόλησής τους ότι ήταν ανασφάλιστοι. Όταν ζήτησαν από την ιδιωτική εταιρεία, που τους προσέλαβε, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας και τα ένσημά τους, έλαβαν μόνο βεβαιώσεις προϋπηρεσίας  από άλλη εταιρεία security, με έδρα την Αθήνα, η οποία όμως ουδεμία σχέση είχε με την φύλαξη του λιμανιού.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι του νήματος διαπιστώσαμε ότι η εταιρεία που εξέδωσε τις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας δεν είχε άδεια δραστηριοποίησης στην πόλη μας, κάτι το οποίο όμως είχε η εταιρεία των Πατρών, από την οποία είχαν προσληφθεί. Μάλιστα οι φύλακες ενώ απασχολούνταν στη φύλαξη του λιμανιού, φαίνονταν στις καταστάσεις προσωπικού της εταιρείας των Αθηνών, τις οποίες κατέθεταν στην Επιθεώρηση Εργασίας Περιστερίου. Δηλαδή οι φύλακες του Νέου Λιμένος Πάτρας, φαίνονταν ότι απασχολούνταν στην Αθήνα, σε άλλη εταιρεία απ' αυτή που ο ΟΛΠΑ είχε αναθέσει τη φύλαξη.
Τελικώς οι φύλακες απομακρύνθηκαν από την εταιρεία, δίχως να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα και κινήθηκαν νομικά εναντίον των δύο εταιρειών, μήπως και βγάλουν άκρη.
Μετά από διάστημα αρκετών μηνών, σε επικοινωνία που είχαν με την Ασφάλεια Πατρών, διαπίστωσαν ότι η εταιρεία security εξακολουθούσε να δηλώνει στις αστυνομικές αρχές τα ονόματά τους, ως υπευθύνους φύλαξης του Νέου Λιμένα, γεγονός που τους προβλημάτισε εντόνως. Όταν απευθύνθηκαν προς τούτο στον υπεύθυνο προσωπικού της εταιρείας security (ο οποίος συμπτωματικά έχει στενή συγγένεια με άνθρωπο του...λιμανιού), έλαβαν την απάντηση ότι προφανώς πρόκειται περί λάθους και ότι θα διορθωθεί. Όμως, διαπίστωσαν μετά από αρκετούς μήνες, ότι η εταιρεία security εξακολουθεί να τους δηλώνει στην Ασφάλεια Πατρών ως φύλακες του Νέου Λιμένα και εντόνως θορυβημένοι κινούνται πλέον νομικά εναντίον της εταιρείας.
Τη συγκεκριμένη υπόθεση την παρακολουθούμε στενά ως ERGASIANEWS και στην αναζήτησή μας συλλέγουμε στοιχεία για τη δράση της συγκεκριμένης εταιρείας και για τις "σχέσεις" που έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη φύλαξη του Νέου Λιμένα Πατρών. Πάντως έχουμε την εντύπωση ότι το ίδιο "στενά" παρακολουθούν τη συγκεκριμένη υπόθεση και οι αστυνομικές αρχές και πολύ σύντομα θα έχουμε "μαντάτα"!!!
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ στο κινητό με υπηρεσίες και ειδοποιήσεις

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των ψηφιακών δυνατοτήτων και διευκόλυνσης των φορολογουμένων, το υπουργείο Οικονομικών και …