Ύποπτο μπλακ άουτ στο Νεωρίο Σύρου

Χωρίς ρεύμα έμεινε σήμερα το Νεωρίο Σύρου, η μεγαλύτερη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Αιγαίου…
Το Νεωρίο δεν είχε καταφέρει να εξοφλήσει τους λογαριασμούς του προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτροδότησης να διακόψει την παροχή ρεύματος, αφήνοντας στο έλεος του θεού τόσο τη επιχείρηση, όσο και τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτή, απειλώντας έτσι ένα από τα τελευταία ναυπηγοεπισκευαστικά κέντρα της Ελλάδας με διάλυση.
Απορίας άξιο είναι και το γεγονός πως η ΔΕΗ δε σκέφτεται καν πως παίζει παιχνίδια στις πλάτες εργαζομένων που παλεύουν καθημερινά προκειμένου να τα βγάλουν πέρα. Με αυτά και με αυτά, η επιχείρηση διέκοψε τη λειτουργία της και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που δούλευαν εκεί, απειλούνται με ανεργία.
Θέση για το θέμα, πήρε ο

Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης:

«Σήμερα το πρωί, η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες, λόγω οφειλών προς αυτήν, στη μεγαλύτερη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Αιγαίου, το Νεώριο Σύρου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να διακόψει τη λειτουργία της.
Το γεγονός αυτό, λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση “πνεύμονας” της Σύρου, απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους και διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρου του Νομού Κυκλάδων...
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.
Ενώ, προεκλογικά αλλά και μέχρι πρόσφατα υποσχόταν την ανάθεση έργου στα ναυπηγεία, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, κατάφερε μέσα σε μόλις δυο χρόνια με τους αδέξιους χειρισμούς και την ολιγωρία της να οδηγήσει στο κλείσιμό τους.
Πιο συγκεκριμένα, στην έγκαιρη (από 20/06/2011) προειδοποίηση της επιχείρησης προς την αρμόδια ΔΟΥ της Σύρου, για την επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής φόρου εισοδήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, εισέπραξε ως απάντηση (8/7/2011) την απροθυμία του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στο αίτημά της, λόγω “υπερβολικού φόρτου εργασίας!!!”.
Οι ευθύνες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Παρότι γνώριζε το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.
Αποτέλεσμα, το Νεώριο σήμερα να αδυνατεί να εξοφλήσει ακόμη και τις οφειλές του προς τη ΔΕΗ. Κάνουμε, λοιπόν, έκκληση προς τα αρμόδια υπουργεία, ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή, να παρέμβουν άμεσα και να επισπεύσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που εμποδίζουν την επαναλειτουργία του Νεωρίου»
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …