ΑΔΕΔΥ: Η εργασιακή εφεδρεία ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την ένταξη στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας του προσωπικού που υπηρετεί σε διάφορους Οργανισμούς ακόμη και ΝΠΔΔ σε συνδυασμό και με τις δηλώσεις του αρμοδίου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περί «πλεονάζοντος» προσωπικού, «ανοίγει το δρόμο» για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Επίσης τονίζει ότι «Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις Οργανισμών του Δημοσίου και οι ιδιωτικοποιήσεις σχεδιάζονται με μοναδικό γνώμονα τη μείωση του λειτουργικού κόστους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι δραματικές επιπτώσεις αυτών των επιλογών για τους εργαζόμενους, αλλά και ευρύτερα για το Κοινωνικό σύνολο. Πρόκειται για επιλογές, οι οποίες αντί να δίνουν λύσεις, δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα, εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα, στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου, πλήττουν κυρίως τα ευρύτερα λαϊκά, φτωχά και αδύναμα κοινωνικά στρώματα της χώρας και ανοίγουν -όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει- το δρόμο για απολύσεις και στο στενό Δημόσιο Τομέα».

«Η Κυβέρνηση αντί να επικεντρώνεται στη λήψη μέτρων, αναγκαίων και ικανών να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και συνεπώς το Κοινωνικό Συμφέρον, συνεχίζει με δριμύτητα την καταστροφική της πολιτική, με στόχο την αποδυνάμωση και την αποδιοργάνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Η εμμονή των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών στη διαρκή υποβάθμιση των Δημοσίων Αγαθών, μέσω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της οργανωτικής και λειτουργικής υποβάθμισης και τελικά της διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, πρέπει να σταματήσει. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά των καταστροφικών αυτών πολιτικών, προκειμένου να προστατεύσουμε όχι μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον» καταλήγει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …