Το ΚΚΕ απολύει και οι εργαζόμενοι.....Αντιδρούν για τις απολύσεις στον 902

Με οκτάωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα αποφάσισαν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό 902 για τις απολύσεις που έγιναν πρόσφατα, αλλά και για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν.
Η σχετική ανακοίνωση του σωματείου των τεχνικών έχει ως εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει 8ωρη στάση εργασίας για την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 από ώρα 16.00 – 00.00 στον τηλεοπτικό σταθμό 902, αντιδρώντας στις απολύσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση του 902 την ανάκληση των απολύσεων και την δέσμευση ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στον τηλεοπτικό σταθμό 902, μέλη μας και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας.
Συνάδελφοι, η άμεση ανταπόκριση, η μαζική και η δυναμική παρουσία σας στα αγωνιστικά καλέσματα της Ένωσης είναι το μόνο που μπορεί να περιφρουρήσει τις εργασιακές μας σχέσεις και να επιφέρει και νέες κατακτήσεις.
Το ERGASIANEWS επικοινώνησε με τον κ. Δ. Καραγεωργόπουλο γνωστό Πατρινό συνδικαλιστή και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ζητώντας την άποψή του επί του θέματος. Ο κ. Καραγεωργόπουλος σχολιάζοντας το θέμα μας είπε ότι: "Για όσους δεν γνωρίζουν, ο 902 είναι ο τηλεοπτικός σταθμός του ΚΚΕ και η Τυποεκδοτική είναι η τυπογραφική του εταιρεία. Και οι δύο επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους τον τελευταίο καιρό. Το κόμμα του λαού, όπως αυτοαποκαλείται, απολύει εργαζόμενους λόγω κρίσης. Φυσικά αυτό δεν θα ήταν  τόσο αντιφατικό εάν δεν αντέβαινε μία από τις βασικότερες θέσεις του ΚΚΕ, την αντίθεση στις απολύσεις πάσης φύσεως. Μάλιστα τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ προβαίνουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εναντίον των εταιρειών που απολύουν κόσμο (και καλά κάνουν) και επιπλέον υπερηφανεύονται για αυτό. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να κάνουν οι ίδιοι αυτό που κατακρίνουν με τόσο μένος; Το ΠΑΜΕ τήρησε σιγή ιχθύος για αυτές τις δύο περιπτώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να πάει ποτέ να αποκλείσει τα γραφεία του Περισσού. Τόσον καιρό είχε επικρατήσει ως θέσφατη η άποψη ότι το ΚΚΕ είναι τουλάχιστον το πιο συνεπές κόμμα. Αποδεικνύεται ότι αυτή δεν ήταν παρά μία πολύ επιτυχημένη προπαγάνδα. Αυτό που βρίσκω ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι η αντίδραση των ΜΜΕ σε αυτό το φοβερό σκάνδαλο. Αντί να τους ξεφτυλίσουν τους προστατεύουν και αυτό συμβαίνει προφανώς λόγω κάποιου συμφέροντος, κάτι που επαληθεύει για άλλη μια φορά ότι το ΚΚΕ απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία. Μάλλον αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι τα κομματόσκυλα του ΚΚΕ είναι πολύ καλά εκπαιδευμένα να κολλάνε ταμπέλες σε οποιονδήποτε τολμήσει να τους αντιπαρατεθεί. Και εγώ προσωπικά, στο παρελθόν, έχω βρεθεί στόχαστρό τους. Μόνο που στο πρόσωπό μου διάλεξαν λάθος "στόχο" και βρήκαν το δάσκαλό τους. Εγώ δεν λυγίζω και δεν συγκινούμαι από τέτοιου είδους επιθέσεις."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …