ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Επί ποδός πολέμου τα συνδικάτα

Στους δρόμους θα κατέβουν οι εργαζόμενοι στη Βρετανία σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες με την κυβέρνηση για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Ο επικεφαλής της ένωσης συνδικάτων, Μπρένταν Μπάρμπερ, δήλωσε στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» ότι, αν η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον επιμείνει στο σχέδιο για αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, τα συνδικάτα θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή εκατομμυρίων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Οι συνομιλίες μεταξύ
εκπροσώπων των συνδικάτων και του υπουργού Οικονομίας, Ντάνι Αλεξάντερ, επαναλήφθηκαν χτες μετά την καλοκαιρινή διακοπή.

Βυθίστηκαν στο σκοτάδι σε ΗΠΑ και Μεξικό
Περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη νότια Καλιφόρνια και σε πολλές περιοχές της Αριζόνα και του Μεξικού. Η βλάβη οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ανακοίνωσαν οι αρχές, σύμφωνα με τις οποίες σταδιακά ομαλοποιήθηκε η κατάσταση για τα περισσότερα νοικοκυριά μέχρι χτες το βράδυ. Το εκτεταμένο μπλακ άουτ προκάλεσε μποτιλιαρίσματα σε δρόμους της Καλιφόρνια, διακοπές στην υδροδότηση στην Αριζόνα και την Τιχουάνα. Τα σχολεία έμειναν κλειστά στο Σαν Ντιέγκο το οποίο βυθίστηκε στο σκοτάδι και αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία (φωτογραφία) και από το αεροδρόμιο της πόλης δεν πραγματοποιήθηκε καμία πτήση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …