Στέλνουν ξένους εφοριακούς στην ΕλλάδαΠρόταση-σοκ για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Αδυναμίες στην ελληνική διοίκηση όσον αφορά την είσπραξη φόρων καταλογίζει ο γερμανός επίτροπος για θέματα ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, και προτείνει την απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων από την Ε.Ε στη χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η αδυναμία.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Έτινγκερ υπογράμμισε πως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί η αδράνεια της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας εξειδικευμένα στελέχη από τις άλλες χώρες της Ε.Ε, οι οποίοι θα συμβάλουν και στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο Γκίντερ Έτινγκερ προτείνει επίσης οι υπερχρεωμένες χώρες να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην Ε.Ε., ενώ τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα της Αθήνας είναι η αδύναμη δημόσια διοίκηση που διαθέτει.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …