Ασφαλιστικός οργανισμός υγείας «μαμούθ» για 9.5 εκ ασφαλισμένους

Με 9,5 εκατ. ασφαλισμένους και με προϋπολογισμένη δαπάνη για το 2012, χαμηλότερη από τα 8 δισ. ευρώ, ξεκινά τη λειτουργία του ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με την συνένωση όλων των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων.
Παρουσιάζοντας την νέα δομή των υπηρεσιών υγείας της
 κοινωνικής ασφάλισης ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, τόνισε την πολλαπλότητα των επιλογων σε υπηρεσίες περίθαλψης των ασφαλισμένων μέσα από τον νέο οργανισμό
Ο νέος Οργανισμός θα αναπτυχθεί σε τέσσερα στάδια έως ότου τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Σε πρώτη φάση, διευκρίνισε ο κ. Κουτρουμάνης, ο οργανισμός, με 60 υπαλλήλους θα στεγαστεί σε κτίριο του ΙΚΑ στο κέντρο της Αθήνας. Η οριστική στέγασή του θα γίνει στο χώρο που χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο Τύπου στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.
Από τον Οκτώβριο που ξεκινά η δεύτερη φαση οι 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι, που προέρχονται από το ΙΚΑ, τον ΟΠΑΔ , τον ΟΑΕΕ , τον ΟΓΑ και αλλά μικρότερα ταμεία θα συνταγογραφούν στο ενιαίο συνταγολόγιο, το οποίο θα είναι στα πρότυπα αυτού που ισχύει σήμερα για το ΙΚΑ..
Ο υπουργός υγείας Ανδ. Λοβέρδος ανέφερε στον ΕΟΠΠΥ θα ενταχθούν από την αρχή του επόμενου μήνα, οι δομές του ΙΚΑ και τα πρώτα 50 κέντρα υγείας. Επιδίωξη είναι να συμβληθούν στον οργανισμό περισσότεροι από 22.000 γιατροί συνολικά, τόνισε ο υφυπουργός υγείας Μ. Τιμοσίδης.
Στην τελική φάση ανάπτυξης, ο ΕΟΠΥΥ, από την 112012 θα λειτουργεί αυτόνομα, με το δικό του προϋπολογισμό.
Στο μεταξύ με απεργίες υποδέχονται οι γιατροί την λειτουργία του νέου οργανισμού και σε ανακοίνωση του ΙΣΑ αναφέρετε . «Απορρίπτουμε στο σύνολό του τον σχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ, ως ψευδεπίγραφο μόρφωμα συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ως επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, αλλά και την αξιοπρέπεια των ελλήνων ιατρών και του ιατρικού έργου. Με τον ΕΟΠΥΥ οι Έλληνες πολίτες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε ουρές και λίστες, ενώ θα εξαναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προστατεύσουν την υγεία τους».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οκτώ άνδρες συνελήφθησαν στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για χρηματοδότηση PKK

Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση κατά της τρομοκρατίας (Sdat) και το OCRGDF (Κεντρικό Γραφείο …