Συντάξεις ΙΚΑ και από το δημόσιο με νέα ρύθμιση για την αναπλήρωση

Νέα ρύθμιση για την αναπλήρωση των συντάξεων στο δημόσιο τομέα ετοιμάζει η κυβέρνηση καθώς διαπιστώθηκα «τρύπα» στην τελευταία ρύθμιση, ως προς το ποσοστό αναπλήρωσης για τις συντάξεις που χορηγεί το δημόσιο στους δημοσίους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα.
Συγκεκριμένα σχεδιάζεται η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, που έχει διαμορφωθεί στο 70% του βασικού μισθού, βάσει του οποίου χορηγείται η σύνταξη στο δημόσιο, τουλάχιστον, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών σε θέματα ασφάλισης, κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες ώστε να πλησιάζει το 60% ως προς την αναπλήρωση.
Κιαυτό γιατί με την προωθούμενη ρύθμιση για το ενιαίο

μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που θα αντικαταστήσει στην ουσία τα επιδόματα, θα προκύψει αύξηση του βασικού μισθού. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι συνταξιούχοι με το ισχύον καθεστώς αναπλήρωσης στο 70% θα πάρουν μεγαλύτερες συντάξεις.
Κάτι που είναι έξω από τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και συνεπώς μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων στο υπουργείο οικονομικών. Ετσι αναμένεται να υπάρξει και προσθήκη τροπολογίας που θα μειώσει το ποσοστό αναπλήρωσης κάτω από το 70%, ώστε να ισοσκελιστεί και να μην προκύψουν αυξήσεις στις νέες συντάξεις, με βάση το νέο μισθολόγιο και την αύξηση του βασικού μισθού
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δόμνα Μιχαηλίδου: 14 μέτρα για την ισότητα των γυναικών στην αγορά εργασίας

 Το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται για εννέα μήνες και σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες. «Η …