Βαρύ το τίμημα για το δάνειο της «Ελευθεροτυπίας»

Σε βαρύ κλίμα έγινε η συνέλευση των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία», παρουσία του γενικού διευθυντή Αντ. Πολυκανδριώτη.
Ο κ. Πολυκανδριώτης, εξήγησε ότι η εταιρία πήρε δάνειο 8 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 3 εκατ. Θα διατεθούν για τους μισθούς, και τα υπόλοιπα 5 εκατ. για αποζημιώσεις.
Πρότεινε να πληρωθούν αρχικώς οι εργαζόμενοι για τον μήνα Ιούλιο και να

 πάρουν στη συνέχεια το 80% του μισθού τους, για τους μήνες Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη.
Οι μισθοί του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, προτείνεται να πληρωθούν από το νέο χρόνο, εφ΄όσον η εφημερίδα καταφέρει να πάρει νέο δάνειο. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να έχει μειωθεί το λειτουργικό κόστος κατά 50% και να έχουν αποχωρήσει πάνω από 300 εργαζόμενοι!
Στόχος πάντως είναι ν΄αναζητηθεί φόρμουλα ώστε όσοι εργαζόμενοι φύγουν, να φύγουν συναινετικά και όχι με τη μορφή απολύσεων, καθώς υπάρχει το όριο του 5%.
Σε ψηφοφορία που έγινε με ψήφους 112 έναντι 72, αποφασίστηκε να μην γίνει απεργία στην εφημερίδα. Μετά απ΄αυτή την εξέλιξη, αποχώρησαν τα μέλη της ΕΣΗΕΑ που ήταν παρόντα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …