Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κίνητρο για την επαγγελματική ασφάλιση

Διάλογο για νέο θεσμικό πλαίσιο για την επαγγελματική ασφάλιση υποσχέθηκε ο υπουργός Εργασίας Γ Κουτρουμάνης, μιλώντας την Δευτέρα σε συνέδριο για την επαγγελματική ασφάλιση.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ομιλία του αυτό το θεσμικό πλαίσιο θα πρέπει να περιλαμβάνει :
Τον σαφή προσδιορισμό, το ρόλο της επαγγελματικής ασφάλισης και των καλύψεων που μπορεί να προσφέρει, χωρίς να υποκαθιστά τη δημόσια ασφάλιση και το χαρακτήρα τους.
Τη διαμόρφωση κανόνων για τη λειτουργία της ιδιωτικής ασφάλισης, με

αποτελεσματική εποπτεία και ενίσχυση της φερεγγυότητας τους.
Την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο συγκεκριμένο επίπεδο, έτσι ώστε να δημιουργούνται συμφωνίες μεταξύ φορέων εργαζομένων και εργοδοτών για συμμετοχή στην χρηματοδότηση των επαγγελματικών ταμείων.
Τη θεσμοθέτηση κανόνων που δεν εμποδίζουν την κινητικότητα στην αγορά εργασίας, με την μεταφορά δικαιωμάτων με την μορφή διαδοχικής ασφάλισης.
Την παροχή κινήτρων κυρίως φορολογικών αλλά και άλλων όπως είναι η δημιουργία ελκυστικών προγραμμάτων για περιόδους ανεργίας και βελτίωσης των καλύψεων.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποστήριξε ότι «η ανάπτυξη της επαγγελματικής ασφάλισης μπορεί να διευκολυνθεί από τη μείωση των σημερινών ασφαλιστικών εισφορών που είναι πράγματι μεγάλες. Σήμερα φαίνεται απαγορευτική μια τέτοια επιλογή ωστόσο παραμένει στο σχεδιασμό μας.
Η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης , η μεγαλύτερη συμμόρφωση των επιχειρήσεων για την καταβολή των εισφορών και η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης του συστήματος μπορεί να οδηγήσουν σε σταδιακή μείωση των εισφορών για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων σας».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …