Πρόγραμμα από τον ΟΕΚ 80 εκ. ευρώ για αγορά κατοικίας

Σημαντικές ρυθμίσεις από τον Οργανισμό για τη διευκόλυνση των δικαιούχων.
Νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, για αγορά και επισκευή κατοικιών το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Κουτσούκος, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των εργατικών κατοικιών Ανδραβίδας.
Η απόφαση αυτή ελήφθη προχθές από τον ΟΕΚ και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί από τον κ. Κουτσούκο για να τεθεί σε εφαρμογή, δίνοντας ‘ανάσα’ σε

 μεγάλο αριθμό δικαιούχων του ΟΕΚ, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, που τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά.
Θα επανεξεταστούν τα κριτήρια χορήγησης εργατικών κατοικιών
Ευνοϊκοί όροι
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας ο κ. Κουτσούκος παρουσίασε τις σημαντικές ρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ή προχωρά ο Οργανισμός, σε μία προσπάθεια να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι και να τύχουν όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκών όρων εν μέσω οικονομικής κρίσης και ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός ότι θα αξιοποιούνται όλοι οι πόροι προς όφελος των εργαζομένων.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίων, ενώ προχωρούν οι ρυθμίσεις που αφορούν εκπτώσεις επί των επιτοκίων, για να μπορούν οι δικαιούχοι να καταβάλουν τις δόσεις τους, ενώ ο Υφυπουργός έκανε γνωστό χθες ότι για τους μακροχρόνια ανέργους αναστέλλεται η καταβολή δόσεων μέχρι και τις 31/12/12, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μέχρι τότε η χώρα θα έχει περιέλθει σε καλύτερη θέση.
Παράλληλα χθες ο κ. Κουτσούκος ενημέρωσε ότι όσοι δικαιούχοι του ΟΕΚ έχουν λάβει επιδοτούμενο δάνειο από τον Οργανισμό , ήδη εξετάζεται αυτή τη στιγμή να προχωρήσουν οι τράπεζες σε επιμήκυνση των δόσεων.
Πιο ελαστικά
Επίσης, γνωστοποίησε ο Υφυπουργός ότι θα επανεξεταστούν τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία χορηγούνται εργατικές κατοικίες, στη βάση του να γίνουν πιο ελαστικά, για να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους εργαζόμενους να διεκδικήσουν εργατική κατοικία, τη στιγμή μάλιστα που αυτό το πρόγραμμα του’ ΟΕΚ θα συνεχιστεί κανονικά. Ήδη στην Ηλεία έχουν παραδοθεί 700 κατοικίες και λόγω των αυστηρών κριτηρίων αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να βρεθούν εύκολα δικαιούχοι.
«Κάνουμε ότι μπορούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούκος, ο οποίος επεσήμανε ότι με την ενοποίηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού της Εργατικής Εστίας, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας πιο ισχυρός Οργανισμός.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα Πέμπτη 25.4.2024 και Παρασκευή 26.4.2024

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής λαμπαδηδρομίας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» την 25 και 26-4-2024 …