ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟ: Τα σύκα, σύκα, τα σκάφη, σκάφη, οι βίλες, βίλες, τα κέρδη

Πανηγυρική ατμόσφαιρα επικρατεί από χθες στο Καζίνο Ρίο, μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων «σωτηρίας» της επιχείρησης. Ο ενθουσιασμός δεν κρύβεται σε όλες τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, όπου γκρουπιέρηδες, ταμίες, καθαρίστριες, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, ρεσεψιονίστ, κ.λ.π, αγκαλιασμένοι και ψέλνοντας ύμνους στη ΣΟΦΗ εργοδοσία, προετοιμαζόμαστε ν’ αποχαιρετίσουμε τους αυριανούς απολυμένους συναδέλφους μας, καθώς αυτοί θα σπεύδουν στο λογιστήριο για να μας (ξανα)σώσουν. Περιχαρείς, συγκινημένοι από τις επευφημίες, εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων θα σπεύσουν στον πρώτο όροφο για να πάρουν τις αποζημιώσεις τους και να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην διάσωση των υπολοίπων, και ιδιαίτερα των Ηγετικών Στελεχών, που θα τους αποχαιρετήσουν «κλαίγοντας» από ενθουσιασμό με φράσεις όπως «Αντίο και να μην μας γράφετε».

Στην «ενημέρωση» της Δευτέρας, λίγοι εκ των Ηγετικών Στελεχών συγκράτησαν τα δάκρυά τους: «Ψάχνουμε το μήνα με τις 40 μέρες, λέει ο Νοσοκομειάρχης Α.Μ….και πρέπει να σφάξουμε την κότα με τα χρυσά αυγά(τους εργαζόμενους δηλαδή)…Από Δευτέρα θα 
 δούμε, λέει, και το θέμα των μισθών! Επιτέλους! Και εμείς που νομίζαμε ότι δεν μας πληρώνατε για να δημιουργήσετε κλίμα φυγής!
Να όμως που η πεφωτισμένη ΗΓΕΣΙΑ μας, πήρε το μήνυμα της εποχής και προχωρά στις απαραίτητες θυσίες για το καλό μας. Είναι δυνατόν άλλωστε οι υπόλοιπες εταιρείες του MIG-ΑΛΟΥ Ομίλου να προχωρούν μπροστά, με ατομικές συμβάσεις και ωμούς εκβιασμούς, κι εμείς να παρακολουθούμε αμέριμνοι; Το συζητήσαμε, το αποφασίσαμε: λίγη δίαιτα θα μας κάνει καλό, ιδίως στα παιδιά μας. Τρώνε πολύ τα σκασμένα.
Το είπε άλλωστε και το Α-φεντικό: «Ο πρόεδρος σας φταίει που είστε απλήρωτοι, γιατί μας έκανε καταγγελία στην Εφορία και πρέπει να πληρώσουμε πρώτα εκεί.» Αλήθεια ρε Αθεόφοβε, ποιος έκανε καταγγελίες στην Εφορία και στον Εισαγγελέα; Ποιος πήγε στο SDOE για… μαλλί και βγήκε κουρεμένος; Ποιος φόρεσε το προσωπείο του νομοταγή πολίτη, ενώ την ίδια στιγμή, ως γνήσιος Ελληνάρας, χρωστούσε «της Μιχαλούς» στο Ελληνικό Δημόσιο; Ποιος έστελνε τ’ «ανώνυμα» ραβασάκια για «Παραδικαστικό» στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Ποιος απέκρυπτε από το ΙΚΑ και την Εφορία φορολογικές και κοινωνικοασφαλιστικές του υποχρεώσεις; Ο Πρόεδρος;;;;;;
Κι από την άλλη έσκασε μύτη και ο Νοσοκομειάρχης Α.Μ του MIG-ΑΛΟΥ Ομίλου, με ύφος χιλίων καρδιναλίων (κουτσαβακίστικο υφάκι δηλαδή) και θράσος περισσό, για να μας πει ότι ψάχνει για… το μήνα με τις 40 ημέρες και δεν τον βρίσκει. Και γιατί δεν πας ρε φίλε μια βόλτα μέχρι την Κύπρο και το Σικάγο να τον βρεις το μήνα; Αλλά το έμαθες και εσύ το «ποίημα»! Πρώτη εμφάνιση στο μαγαζί και ξεκίνησες τις προσωπικές επιθέσεις στον Πρόεδρο -θα φας καλά και εσύ- Πάρε χαρτάκι προτεραιότητας και περίμενε στη σειρά!!!
Μπροστά στο νέο, καταπληκτικό, BUSINESS PLAN της εταιρείας μας, οι οικονομολόγοι σκίζουν τα πτυχία τους, αφού βλέπουν και οι ίδιοι ότι τελικά για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μια από-λύση. Τώρα που «αποχωρούν» οι πλεονάζοντες, όλα θα πάνε ρολόι. Είναι άλλωστε προφανές, όλοι το ξέραμε, ότι για τις μεγάλες «ζημιές» φταίνε οι εργαζόμενοι, που με τους παχυλούς μισθούς τους - ακούς εκεί, ενάμιση χιλιάρικο!- στραγγάλιζαν την αναπτυξιακή δυναμική του μαγαζιού και μας οδηγούσαν ολοταχώς στον όλεθρο. Όμως πια πλησιάζει η ώρα ν’ απαλλαγούμε από την «σαβούρα»: ανοίγουμε πάλι πανιά. Το μέλλον ανήκει στον MIG-ΑΛΟ  Όμιλο.
Όλα κι όλα: αν κάτι μετράει στη ζωή, αυτό είναι η αξιοπιστία -η μπέσα, βρε παιδί μου, ο λόγος, το να ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μας το είπαν οι άνθρωποι από πέρσι, τέτοιο καιρό: το μαγαζί δεν βγαίνει, κινδυνεύουν οι μισθοί μας, το πρεστίζ μας, τα σκάφη μας, οι σπουδές των παιδιών μας στο εξωτερικό. Κάποιος πρέπει να φύγει -και αφού δεν γίνεται να φύγουμε εμείς (τα στελέχη «καριέρας») οι «στυλοβάτες» του μαγαζιού, αυτοί που το φέραμε σε αυτά τα «δυσθεώρητα ύψη» της επιτυχίας, αποφασίζουμε να φύγετε εσείς. Ακούς εκεί, ν’ απολυθούν τα στελέχη των πέντε, των οχτώ, των δώδεκα χιλιάδων και βάλε, για να σωθούνε 25 και βάλε θέσεις του χιλιάρικου! Αυτά δεν γίνονται -καπιταλισμό δεν έχουμε; Δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια…
«Αναγκαίες», χαρακτήρισαν τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο τις απολύσεις δεκάδων «περιττών» συναδέλφων μας. Τι κι αν δεν τήρησαν τον λόγο τους γι’ ανάκληση των απολύσεων, όταν το σωματείο τους πρότεινε να δουλεύουν όλοι 2 μεροκάματα λιγότερα; Τι κι αν πολλοί απ’ αυτούς παραμένουν ως σήμερα άνεργοι και δυσκολεύονται ακόμη και να ταΐσουν τα παιδιά τους; Ο σκοπός επετεύχθη -η εταιρεία ως γνωστόν επέστρεψε στην «κερδοφορία», οι τράπεζες, η Εφορία και το ΙΚΑ διέγραψαν τα χρέη «μας» και οι «καλοί» πελάτες, εκστασιασμένοι από την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών, ακούμπησαν μαζικά τον οβολό τους, αποθεώνοντας τους ηρωικούς διευθυντές μας για τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους –και πάνω απ’ όλα για το μεγάλο και πλατύ τους ΧΑΜΟΓΕΛΟ! Τι κι αν μας είπαν ότι εκείνες οι απολύσεις θα ήταν οι τελευταίες; Τι κι αν, όταν πολλοί από μας προσπαθήσαμε να σταματήσουμε την «εξυγίανση» με απεργιακές κινητοποιήσεις, έσπευσαν να μας βαφτίσουν εχθρούς του λαού και πράκτορες των ανταγωνιστών; Εντάξει, έπεσαν λίγο έξω οι άνθρωποι, θα χρειαστούν άλλοι τόσοι, και μετά άλλοι τόσοι -θα τους σταυρώσουμε; Αφού είναι σαφές ότι έχουν στρατηγική, ξέρουν που πάνε. Τι τους περάσατε; Για Μπουλούκι Ατάκτων; Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ!
Το μήνυμα της εργοδοσίας είναι σαφές: «Mέσα από διαδοχικά σοκ, να παραμένει ο κόσμος τρομαγμένος και υποταγμένος: γιατί μόνον όταν οι εργαζόμενοι τρώγονται μεταξύ τους, και προσπαθούν να διώξουν τον διπλανό τους για να μείνουν αυτοί, δεν έχουν τον χρόνο και την διαύγεια για να στραφούν εναντίον μας. Η ανθρωποφαγία είναι το όπλο μας»

* * *ΤΑΔΕ ΕΦΗ …ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΠΕΡΙ-ΒΑΛΟΝ***

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …