Απέρριψε η ΓΣΕΕ συνάντηση με την τρόικα

Η ΓΣΕΕ απέρριψε πρόταση - πρόσκληση του κλιμακίου της τρόικας για συνάντηση, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια συνάντηση δεν θα είχε νόημα εφόσον οι απόψεις της Συνομοσπονδίας είναι ήδη γνωστές αλλά «δεν εισακούονται έστω και εν μέρει».
Στην απαντητική επιστολή που απέστειλε προς το κλιμάκιο η ΓΣΕΕ, αναφέρει, ότι θεωρεί ως μη διαπραγματεύσιμα, το πάγωμα ή την κατάργηση της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και της ισχύουσας αρχής της εύνοιας, ενώ απορρίπτει κάθε κρατική παρέμβαση στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Η ΓΣΕΕ διευκρινίζει, ότι

δεν αρνείται τον διάλογο τον οποίο θεωρεί επιβεβλημένο, υποστηρίζει όμως ότι από τη στιγμή που ο κοινωνικός διάλογος πριν τη λήψη των μέτρων είναι ελλιπέστατος και προσχηματικός, τότε αποβλέπει στον εγκλωβισμό του συνδικαλιστικού κινήματος σε προειλημμένες αποφάσεις.
«Θεωρούμε λοιπόν τουλάχιστον αφελή και εν πάση περιπτώσει απρόσφορη, την εμμονή ότι το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων θα λυθεί με τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, που επικρατούν κάθε άλλης συλλογικής ρύθμισης» αναφέρει στην επιστολή της η Συνομοσπονδία και σημειώνει:
«Σας έχουμε ήδη καταστήσει σαφές ότι με το αρχικό Mνημόνιο εξαντλήθηκαν τα όρια αντοχής και ανοχής των εργαζομένων, πολύ περισσότερο που με τις επικαιροποιήσεις, το Μεσοπρόθεσμο και το όλο σύμπλεγμα των έκτοτε ρυθμίσεων οι αντεργατικές παρεμβάσεις, σε εκπλήρωση δικών σας απαιτήσεων, φαίνεται να μην έχουν τέλος».
«Οι δικές μας κόκκινες γραμμές έχουν ξεπερασθεί, προ πολλού και τα μέτρα που προτείνονται συναντούν την πλήρη αντίθεση του συνόλου του ελληνικού λαού», καταλήγει η επιστολή της ΓΣΕΕ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 20.4.2024

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο …