Σε 24ωρες απεργίες προχωρά η ΟΜ.Υ.Λ.Ε.

“Η Κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο δίνει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, συνολικά στις δυνάμεις της εργασίας. Παραβιάζει το Σύνταγμα με την κατάργηση του κατοχυρωμένου συνταγματικά δικαιώματος των Συλλογικών Συμβάσεων και της ελεύθερης διαπραγμάτευσης. Οδηγεί τα λιμάνια σε απαξίωση και τους εργαζόμενους σ‘αυτά στη φτώχεια”, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Τα ΔΣ της

 ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ εκτιμώντας την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, θα συνεχίσουν το “παρών” στις πανεργατικές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα στην πανελλαδική απεργία στις 19/10/2011.

Αποφασίζουν, επιπλέον, μέχρι τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, τις εξής κινητοποιήσεις:
- Δύο 24ωρες απεργίες. Η πρώτη εξ’αυτών θα επιδιωχθεί να γίνει σε συντονισμό με την ΓΣΕΕ και τα άλλα συνδικάτα στις 18.10.2011
- Επίσης, εξουσιοδοτούνται το προεδρεία να προχωρήσουν σ’αυτό το χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις εξελίξεις, σε δύο στάσεις εργασίας, καθώς και σε συγκεντρώσεις και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …