ΓΣΕΕ: Σε 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου

48ωρη. ΓΣΕΕ. ΑΔΕΔΥ, μέτρα, Βενιζέλος, απεργία, συγκέντρωση, ανακοινωση
Αύριο αναμένεται να παραλύσει η Αθήνα καθώς απεργούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και τα ταξί ενώ συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες καθώς ολόκληρη η χώρα μπαίνει σε απεργιακό κλοιό.
Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αλλά και οι οργανώσεις, των δικηγόρων, των τραπεζικών των τελωνειακών των εκπαιδευτικών και άλλων φορέων σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις επόμενες μέρες τις κινητοποιήσεις τους στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα αντίδρασης στην επιβολή των σκληρών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.
ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
24ωρη απεργία έχουν προγραμματίσει για αύριο 14 Οκτωβρίου και οι εργαζόμενοι σε τραμ, μετρό, ηλεκτρικό και λεωφορεία, ενώ χειρόφρενο θα τραβήξουν για ένα 24ωρο και τα ταξί. Λόγω των απεργιών στις αστικές συγκοινωνίες ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ισχύσει, ενώ μόνο ο Προαστιακός θα λειτουργήσει κανονικά.
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ -ΟΤΟΕ
Σε 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου (και όχι 24ωρη όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί) προχωρούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στις 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, η ΟΤΟΕ, η οργάνωση των εργαζομένων στον τραπεζικό κλάδο ανακοίνωσε ότι η έναρξη της 48ωρης Απεργίας που είχε προγραμματιστεί για τις 18 & 19 Οκτωβρίου (Τρίτη και Τετάρτη), μετατίθεται για τις 19 και 20 Οκτωβρίου
Τέλος δεκαήμερη απεργία κήρυξε και η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Η απεργία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.
Και οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στην γενική απεργία στις 19 & 20/10 και απειλούν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την 48ωρη γενική απεργία με επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, ενώ τα μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, αποφάσισαν να προβούν την Τρίτη 18/10 σε τρίωρη στάση εργασίας και σε συμβολικές καταλήψεις στα κτίρια της διοίκησης της εκπαίδευσης από τα Δ.Σ. των Συλλόγων όλης της Ελλάδας, στο Λεκανοπέδιο, κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων του Λεκανοπεδίου.
Παράλληλα συνεχίζεται έως και την Πέμπτη η πανελλαδική απεργία των δικηγόρων
.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΜΕ
Μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων στα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης και δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις ή ενημερωτικές εκπομπές σε κανένα αναλογικό, ψηφιακό ή δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ, στο Κανάλι της Βουλής, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ δεν θα λειτουργήσουν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Οι δημοσιογράφοι σκοπεύουν να συμμετάσχουν και στην 48ωρη γενική απεργία στις 19 & 20 Οκτωβρίου και στην πορεία θα προβούν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ – ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Και οι τελωνειακοί σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις επόμενες μέρες τις κινητοποιήσεις τους καθώς αποφάσισαν άλλες δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο 14 Οκτωβρίου μέχρι και την Τρίτη 17/10. Η απεργία τους μπορεί να προκαλέσει εκ νέου προβλήματα στον ανεφοδιασμό των βενζινάδικων με καύσιμα.
Παράλληλα η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17/10 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 19/10, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν για τρεις μέρες δεμένα στα λιμάνια, ενώ το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) αποφάσισε να επεκτείνει τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια μέχρι και το πρωί της Πέμπτης 20/10
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …