ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Αγωγές κατά ΔΕΗ και δημοσίου για 600 εκ ευρώ του ασφαλιστικού

Σε δύο αγωγές αναμένεται να προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σχετικά με την ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων στην επιχείρηση ,που όπως υποστηρίζει , είναι ενσωματωμένη στα πάγια της επιχείρησης.
Στην αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου οι συνδικαλιστές θα διεκδικούν την καταβολή των χρημάτων του πάγιου πόρου, που δεν έχει καταβληθεί αφού σχετικό νόμο το 1999 που έχει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε χρόνο στον Οργανισμό Ασφάλισης Προσωπικού υποκαθιστώντας τη ΔΕΗ (ασφάλιση στον εργοδότη).
Σύμφωνα πάντα με τη ΓΕΝΟΠ, μέχρι και το 2009 το Δημόσιο ήταν συνεπές στις καταβολές του, ωστόσο την τελευταία διετία καταβάλλονται μέσω του προϋπολογισμού πολύ λιγότερα απ’ όσα της επιβάλλει ο νόμος. Πέρσι απέδωσε 270 εκατ. ευρώ λιγότερα και φέτος, αντί για 900 εκατ. ευρώ, κατέβαλε 600 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι διεκδικούμενες οφειλές να φτάνουν τα 570 εκατ. ευρώ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …