Λαοθάλασσα και σήμερα

Επαναλαμβάνεται σε όγκο και παλμό η χθεσινή μεγαλειώδης διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ. Από νωρίς το πρωί η Βουλή βρίσκεται περικυκλωμένη από ένα μεγάλο πλήθος που κάθε άλλο παρά πτοήθηκε από τα χθεσινά επεισόδια και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την κυβερνητική πολιτική λιτότητας.

Πιστές στο σημερινό ραντεβού τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν από
 τις 11:00 στο Σύνταγμα, όπου συναντήθηκαν με άλλους διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές έκαναν την παρουσία τους αισθητή από το πρωί, κάνοντας πράξη την υπόσχεση τους για περικύκλωση του κτιρίου του Κοινοβουλίου.
Οπως συνέβη και χθες, πολλοί πολίτες μετέχουν στις διαδηλώσεις γεμίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Καραγεώργη Σερβίας είναι από νωρίς το μεσημέρι γεμάτες κόσμο που βαδίζει ανάμεσα σε πέτρες και υπολείμματα από τα χημικά που έμειναν από χθες.
Την ίδια στιγμή οι άνδρες των ΜΑΤ πάνω στο περιστύλιο της βουλής είχαν αφήσει τις ασπίδες τους στο έδαφος και κοίταζαν το μέγεθος του πλήθους.
Από κάτω τους οι συγκεντρωμένοι έχουν ήδη αρχίσει να δακρύζουν από τα χθεσινά χημικά και αρκετοί λένε ότι θα μείνουν εκεί ως αργά, ακόμα και αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και θα έρχονται ξανά και ξανά μέχρι να πέσει η κυβέρνηση.
Χθες, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν από νωρίς εκτός από την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, ο Βόλος, η Λάρισα και η Πάτρα, βροντοφωνάζοντας δια της μαζικής παρουσίας τους, «όχι» στα μέτρα κοινωνικής εξαθλίωσης που προωθούνται από την κυβέρνηση και τους δανειστές.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η χθεσινή ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο γενικής απεργίας. Η συνομοσπονδία υπολογίζει τον αριθμό των συγκεντρωμένων στα 400.000 – 500.000 άτομα, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις της αστυνομίας μιλούσαν για μόλις 75.000-80.000 διαδηλωτές.
Κατεβασμένα τα ρολά της χώρας και σήμερα
Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα:
Λεωφορεία: Θα κινηθούν από 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
Τρόλεϊ: Δρομολόγια από 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
ΗΣΑΠ και μετρό: Θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας. Εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό για αεροδρόμιο.
Τραμ: Δρομολόγια από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.
Χωρίς ΟΣΕ και προαστιακό όλο το 24ωρο.
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν επίσης τα ταξί, τα φορτηγά, τα βυτιοφόρα και τα πλοία όλων των κατηγοριών καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κήρυξε και δεύτερη 48ωρη απεργία έως και τις 6 το πρωί της Παρασκευής.
Επίσης απεργούν οι υπάλληλοι του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και οι διπλωματούχοι μηχανικοί.
Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα δέχονται μόνο έκτακτα περιστατικά εξαιτίας της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τις υπηρεσίες πρόνοιας και των ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών.
Με κατεβασμένα ρολά θα είναι και σήμερα οι τράπεζες, οι εφορίες και τα τελωνεία με τους τελωνειακούς να βρίσκονται σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη. Επίσης σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας ενώ η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε την ημίωρη διακοπή κατά την έναρξη των συνεδριάσεων (9:00 – 9:30π.μ.).
Χωρίς δημόσια μέσα ενημέρωσης και σήμερα καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συντακτών (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.) έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία από χθες σε ΕΡΤ και ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …