Απεργούν οι δικηγόροι

Σε δύο νέες διήμερες πανελλαδικές αποχές θα προχωρήσουν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε χθες στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και στην οποία εκπροσωπήθηκαν 56 από τους 63 δικηγορικούς συλλόγους, στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2011, καθώς και στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2011, οι δικηγόροι θα απέχουν από την εργασία τους.

«Η δικηγορική κοινότητα εκφράζει ρητά την έντονη αντίθεσή της στη

 διαρκή και άνευ προηγουμένου προσβολή του πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών με τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα. Ο θεσμικός ρόλος των δικηγόρων και η ιστορία των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αναφορικά με την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και των θεμελιωδών ελευθεριών επιτάσσει την ανάληψη δράσεων προς όφελος των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, που βλέπουν κατακτήσεις ετών να καταπατώνται μέσω πολυνομοσχεδίων αμφιβόλου συνταγματικότητας», επισημαίνεται στην απόφαση.

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του νομικού πλαισίου που διέπει την αναγκαστική απαλλοτρίωση, όπως αυτή περιγράφεται στο σχέδιο νόμου “Επιτάχυνση και εξορθολογισμός διαδικασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης”. Ο ρόλος των δικηγόρων ως συλλειτουργών στην απονομή της Δικαιοσύνης καθιστά επιβεβλημένη τη διεξαγωγή διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να υιοθετηθούν λύσεις που θα οδηγήσουν στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και στην ουσιαστική αναμόρφωσή της ως θεσμού», προστίθεται.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …