ΓΣΕΕ: Από τις πολιτικές εξελίξεις κρίνονται οι επόμενες κινητοποιήσεις της

gseeΗ πολύωρη συνεδρίαση της ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, ολοκληρώθηκε χωρίς να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων συμφώνησαν στην ανάγκη για συνέχιση των κινητοποιήσεων, επέλεξαν όμως, να μην καταλήξουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και μορφές κινητοποιήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες εξελίξεις
Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, οι ημερομηνίες θα ορισθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή με βάση τις πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας ότι από πολιτική άποψη, η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.
«Τα συνδικάτα κλείνουν τα αυτιά τους σε όλους τους συμμετέχοντες στο πολιτικό παιχνίδι, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους που θέλουν να τους εντάξουν στις δικές τους λογικές. Οι εργαζόμενοι οργανώνουν τους αγώνες τους» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Να ανακαλέσει εκ νέου καλεί η Ζαχαράκη τον Παπαδόπουλο

Κάθε προσπάθεια παρακίνησης σε βία καταδίκασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας πως …

2 comments

  1. Ντινα Πεταλα

    Οταν η χωρα βρισκεται στη κοψη του ξυραφιου και επικεινται σοβαρες πολιτικες εξελιξεις,τοτε ακριβως ειναι η ωρα που οι εργαζομενοι και τα συνδικατα τους πρεπει να βρισκονται στους δρομους.Να αγωνιζονται,εκτος των αλλων,και για να επειρεασουν τις πολιτικες εξελιξεις προς ωφελος τους.Οχι να παραμενουν απλοι θεατες και να περιμενουν τις πολιτικες εξελιξεις που θα ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.Τα υπολοιπα ειναι προφασεις εν αμαρτιαις.

  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

    Οι εργαζόμενοι είναι ήδη στους δρόμους εδώ και 2 χρόνια. Οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλονται μέσα από εκλογικές διαδικασίες κι αυτές μόνο με δύο τρόπους μπορούν να επιβληθούν. Ή με άμεση προσφυγή στις κάλπες, έπειτα από απόφαση της Κυβέρνησης και παραίτηση της Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ή με επανάσταση και βίαιη κατάλυση του πολιτεύματος.
    Ως συνδικάτα σε καμμία περίπτωση δεν νομιμοποιούμαστε (ηθικά και συνταγματικά) να ζητήσουμε ή να επιβάλλουμε τη διενέργεια εκλογών. Θα ήταν μεγάλο ιστορικό ατόπημα, τις συνέπειες του οποίου θα τις βιώναμε από την επόμενη κιόλας ημέρα.
    Ο ρόλος των συνδικάτων είναι να ζητούν και να επιβάλλουν αλλαγή Κυβερνητικής Πολιτικής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν ζητήσουμε αλλαγή Κυβέρνησης και γίνει αυτό, ότι θ' αλλάξει και η εφαρμοζόμενη πολιτική.
    Έχουμε μπροστά μας μαραθώνιο και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τα "στημένα" παιχνίδια των κομμάτων εξουσίας και των εταίρων τους στο εξωτερικό. Όπως αποδείχθηκε χθες, "το παιχνίδι ήταν στημένο και από πριν ξεπουλημένο". Οπότε με σοφία η ΓΣΕΕ αποφάσισε να "κλείσουμε τ' αυτιά μας σε όλους τους συμμετέχοντες στο πολιτικό παιχνίδι".