ΕΤΕ:Ζητά μείωση 20% στους μισθούς των εργαζομένων

«Ψαλίδι» 20% κατά μέσο όρο στη μισθολογική δαπάνη του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας προτίθεται, στο πλαίσιο του περιορισμού του κόστους, να βάλει η διοίκηση της τράπεζας.

Πριν από λίγες ώρες ο CEO της τράπεζας, Απ. Ταμβακάκης, συναντήθηκε με το προεδρείο του συλλόγου των εργαζομένων και τους εξήγησε ότι η βασική αιτία μείωσης των αμοιβών είναι οι επιπτώσεις από το κούρεμα 50% των ελληνικών ομολόγων.

Τους κάλεσε λοιπόν να επωμισθούν και εκείνοι ένα μέρος της ζημίας – εκτιμάται ότι η μείωση των αμοιβών θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 150 εκατ. ευρώ- υπογραμμίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνει καθώς ούτε η διοίκηση, ούτε και οι εργαζόμενοι της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας θα ήθελαν η Εθνική να προσφύγει στο ΤΧΣ και γυρίσει δεκαετίες πίσω.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές του Συλλόγου των Εργαζομένων, αναμένεται ισχυρή αντίδραση εκ μέρους του συνδικαλιστικού οργάνου, καθώς όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι ούτε κέρδη διένειμαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ούτε πακέτο μετοχών θα λάβουν για να γίνουν "συμ-μέτοχοι" στις ζημιές. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται οι συνδικαλιστές, αν η ΕΤΕ θέλει να καλύψει "ζημιές" να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …