Εργαζόμενοι στο Ωνάσειο: Ετοιμάζουν «κούρεμα» σε 105 θέσεις εργασίας

Ανάστατοι είναι οι περίπου οκτακόσιοι πενήντα εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με αφορμή τις αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας του που ετοιμάζει η διοίκηση.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ετοιμάζεται «κούρεμα» σε 105 θέσεις εργασίας.
«Ο νέος κανονισμός λειτουργίας δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε βασικά τμήματα του Κέντρου», μας λέει ο Αλέξης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΩΚΚ. «Το παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα, που είναι και το μοναδικό δημόσιο αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα, αποδεκατίζεται. Οι υπηρετούντες ιατροί, που αυτή τη στιγμή είναι 7, γίνονται 5. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να

αδυνατεί μια ολόκληρη χώρα να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα των παιδιατρικών περιστατικών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά περιστατικά να διοχετεύονται στο εξωτερικό με δυσβάσταχτο κόστος για τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Κάτι ανάλογο έχει γίνει και με το τμήμα των μεταμοσχεύσεων και αυτή τη στιγμή, ενώ το ΩΚΚ έχει τους επιστήμονες και την υποδομή, με διάφορα νομικίστικα κωλύματα δεν πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις πνευμόνων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να παραπέμπονται στο εξωτερικό. Το κόστος για κάθε ασθενή είναι τεράστιο (300.000 έως και 1.000.000 ευρώ )».
Το ΩΚΚ ιδρύθηκε με τις διατάξεις του ν. 2012/92 ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή στο ΩΚΚ υπηρετούν 832 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων. Ιατρικό (93), νοσηλευτικό (420) και διοικητικό - τεχνικό προσωπικό (320).
«Το σωματείο μας, έχει διαφωνήσει και με άλλες αποφάσεις και πρακτικές του Δ.Σ.», προσθέτει ο Παύλος Μπουγάς, τραυματιοφορέας. «Η διοίκηση, με εντελώς παράνομο τρόπο, καταργώντας κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας, τοποθέτησε μέλος του Δ.Σ. τον κ. Γ. Μουτσόπουλο, συνταξιούχο του Ελληνικού Δημοσίου και ήδη 70 ετών, στη θέση του γενικού διευθυντή. Σας ενημερώνουμε ότι για την κάλυψη της θέσης του γενικού διευθυντή δεν έλαβε χώρα καμία ουσιαστική επιλογή μεταξύ περισσότερων υποψηφίων, παρά μόνο αναρτήθηκε σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όταν μάλιστα η θέση είχε ήδη καλυφθεί από τον κ. Μουτσόπουλο».
Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως από τον ιδρυτικό νόμο του ΩΚΚ ρητά απαγορεύεται μέλος του Δ.Σ. να έχει οποιαδήποτε έμμισθη σχέση με το Κέντρο, εάν δεν έχει προηγηθεί η παραίτησή του, η ολοκλήρωση της οποίας επέρχεται με την αποδοχή από το υπουργείο Υγείας.
«Για την κάλυψη κάποιων θέσεων που ήδη έχουν προκηρυχθεί ανέθεσαν να τις κρίνει ο κ. Ρόκας που υπηρετεί στο "Αττικό", όταν υποψήφιοι είναι και άνθρωποι που υπηρετούν στο "Αττικό"», τονίζει ο Νίκος Κωστόπουλος, τεχνικός ηλεκτρολόγος. «Σε ανακοίνωση-απάντηση της διοίκησης στις ανακοινώσεις του σωματείου παραδέχεται ότι δεν έχει εντολή από το υπουργείο και τον αρμόδιο υπουργό για αλλαγή του κανονισμού. Σε συνάντηση που είχαμε με την επικεφαλής της 2ης ΔΥΠΕ, στην οποία υπάγεται και το ΩΚΚ, κ. Παπανικολάου, ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει λάβει γνώση όλων αυτών των αλλαγών. Στη συζήτηση που είχαμε άφησε να εννοηθεί και η κ. Παπανικολάου αυτό που όλοι μας γνωρίζουμε, δηλ. ότι όλα γίνονται με τις εντολές πρώην υπουργού Υγείας που έχει περάσει από το ΩΚΚ και το "Αττικό" και θέλει να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο «μεγάλος αδελφός» στις μεταφορές

Το προσχέδιο διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες - Για την ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης των αγαθών …