Ιρλανδία: Περισσότεροι από 23.000 δημόσιοι υπάλληλοι στον δρόμο

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ
 
Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα καταργηθούν 23.500 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα προκειμένου να εξοικονομηθούν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2015 σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση.

Οι περικοπές θα γίνουν εξαιτίας της συμφωνίας δανεισμού της Ιρλανδίας από την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. Επίσης, σύμφωνα με όσα δήλωσαν υπουργοί της χώρας θα τερματιστεί ένα αποτυχημένο –όπως το χαρακτήρισαν- πρόγραμμα αποκέντρωσης και θα μειωθούν οι άδειες για ορισμένες κατηγορίες δημοσίων λειτουργών.

«Υπάρχει η πραγματικότητα της σημαντικής έλλειψης χρηματοδότησης για το κράτος κι αυτή φέρνει την κυβέρνηση προ της ανάγκης να μοιραστεί το βάρος αλλά και να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία για να θεσπίσει μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν εδώ και καιρό» δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …