Ιδού οι συλληφθέντες «αχυράνθρωποι» του Λαυρεντιάδη στην Γερολυμάτος [βίντεο]

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο παρουσιάζει σήμερα το iefimerida.gr από τη χτεσινή συνάντηση του Φρανκ Σεκούλα και του Κώστα Χρηστίδη με τους εργαζομένους της Γερολυμάτος. Στο βίντεο οι εργαζόμενοι ζητούν να μάθουν ποιος ειναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας αλλά τα δύο στελέχη τους απάντησαν ότι τους... διαφεύγει το όνομα.
Η συνάντηση των δύο στελεχών που συνελήφθησαν χτες και δικάζονται σήμερα με τη διαδικασία του Αυτοφώρου μετά από μήνυση των 337 εργαζομένων της Γερολυμάτος Cosmetics, έγινε χτες το πρωί. Όπως θα δείτε παρακάτω, ο κ. Σεκούλα μιλά στα
Αγγλικά (με μετάφραση) και εξηγεί ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί, η Mideas Holdings, εξαγόρασε την Γερολυμάτος περίπου ένα μήνα πριν.

Ωστόσο, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, τα εξώδικα αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος, πρόκειται για πρόσωπα που είναι συνδεδεμένοι με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Πρόσωπα που φέρονται να έχουν εξαγοράσει την Γερολυμάτος, αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε ότι η αρχική της πώληση το 2010 από την Alapis στην Ballis Home Care ήταν πλασματική, και έγινε μόνο και μόνο για να ληφθεί το δάνειο-μαϊμού των 72,7 εκ. ευρώ από την Proton Bank.

Στη συνέχεια, μιλώντας πάλι στα Αγγλικά, ο κ. Σεκούλα λέει ότι με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων που έγινε την Τετάρτη στις 8 το πρωί ορίστηκε τριμελές ΔΣ και παρουσιάζει τον κ. Κώστα Χρηστίδη ως μέλος του νέου ΔΣ, και δηλώνει ότι ο Χρηστίδης θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Γερολυμάτος. Κατόπιν αυτού ο κ. Σεκούλα ζητά από τον Κώστα Χρηστίδη να σηκωθεί πάνω και να το πει ο ίδιος στους εργαζόμενους, οτι δηλαδή συνεδρίασε το ΔΣ και ο ίδιος είναι διευθύνων σύμβουλος. Ο κ. Χρηστίδης σηκώνεται όρθιος και εξηγεί ότι έγινε συνεδρίαση αλλά λέει ότι ο ίδιος είναι μέλος, χωρίς να μεταφράζει ότι είναι και διευθύνων σύμβουλος.

Εκείνη τη στιγμή τον διακόπτει ένας εργαζόμενος και ρωτά αν υπάρχει και ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος. Ο Χρηστίδης ρωτά τον κ. Σεκούλα, ο οποίος του απαντά ότι υπάρχει νόμιμος εκπρόσωπος. Τότε, οι εργαζόμενοι του ζητούν επιτακτικά, μιλώντας πλέον και εκείνοι στα Αγγλικά, να τους δώσει ένα όνομα. «Είναι μυστικό;» ρωτούν οι εργαζόμενοι τον κ. Σεκούλα. Επικρατεί οχλοβοή και κάποιος ακούγεται να ρωτά τον Χρηστίδη αν είναι ο ίδιος νόμιμος εκπρόσωπος. Ο Χρηστίδης πηγαίνει προς τον Σεκούλα και βγάζει το κινητό του, οπότε οι εργαζόμενοι τον ρωτούν ειρωνικά αν παίρνει τηλέφωνο να μάθει τον νόμιμο εκπρόσωπο.

Ο Χρηστίδης τότε λέει στους εργαζόμενους, «δεν είπα ότι ηγούμαι, ξέρω ότι ηγούμαι αλλά δεν το έχω λάβει ακόμα γραπτώς, θα σας έρθει σε λίγο γραπτώς». Εκείνη τη στιγμή παρεμβαίνει ο κ. Σεκούλα, λέγοντας «Hold on a second» και λέει ότι η ανάδειξη του ΔΣ έχει δρομολογηθεί και θα ανακοινωθεί γραπτώς μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας. Όμως οι εργαζόμενοι αντιδρούν και ζητούν επιτακτικά να μάθουν ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας εκείνη τη στιγμή. Τότε ο κ. Σεκούλα δείχνοντας με το δάχτυλο τον Χρηστίδη, λέει «He is the legal representative», δηλαδή ότι ο Χρηστίδης είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της Γερολυμάτος, ως μέλος του ΔΣ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον κ. Σεκούλα να είναι πιο συγκεκριμένος, τονίζοντάς του ότι εφόσον εκπροσωπεί ξένη εταιρεία και δεν είναι Έλληνας πρέπει να είναι προσεκτικός και σαφής στις διατυπώσεις του. Ο κ. Σεκούλα ανταπαντά ότι «θα φτάσουμε και σε αυτό» και επιχειρεί να συνεχίσει τη συζήτηση, εξηγώντας ότι έχει να τους πει και κάποιες άλλες πληροφορίες. Όμως οι εργαζόμενοι δεν πείθονται και επιμένουν να μάθουν ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος. Ο κ. Σεκούλα απαντά ότι «θα σας δώσουμε το όνομα». Τότε, παρεμβαίνει ο Χρηστίδης λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομα, εγώ προσωπικά δεν είμαι». Οι εργαζόμενοι ξεσπούν σε ειρωνικά χειροκροτήματα...

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε χθες το iefimerida.gr οι κύριοι Φρανς Σεκούλα, Κώστας Χρηστίδης και Γ. Κανελλόπουλος συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία στις αποθήκες της εταιρείας στο Κρυονέρι μετά από καταγγελία των 337 εργαζόμενων οι οποίοι στη συνέχεια κατέθεσαν σε βάρος τους ομαδική μήνυση για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Δείτε το βίντεο:

iefimerida.gr

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιο είναι το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για τις ελλείψεις προσωπικού - Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Schmit και Ferreira εξηγούν στο Skaigr

Εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρώπη αλλά επιχειρήσεις δε βρίσκουν προσωπικό - Τι λένε οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Νικολά …