Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι»
Για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι απεργοί προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση στην οποία υπάγονται και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ζητεί:

1. Την προώθηση νομοθετικής

 ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου, καθώς παρέχουν έργο μόνιμο και αναγκαίο για την κοινωνία.

2. Δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. με την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που υπηρετεί πάνω από οκτώ χρόνια προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.

3. Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισραήλ: Ο οίκος S&P υποβαθμίζει το αξιόχρεο του Ισραήλ

"Η πρόσφατη εξάπλωση της σύγκρουσης με το Ιράν μεγεθύνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους" Ο διεθνής οίκος …