Στο νοσοκομείο συνδικαλιστές μετά από συμπλοκή μεταξύ τους

Δύο συνδικαλιστές τραυματίστηκαν μετά από συμπλοκή έξω από το σταθμό του Ηλεκτρικού του Πειραιά, σήμερα το μεσημέρι. Αφορμή φαίνεται  να στάθηκε η πρόταση του προέδρου των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, Α. Σταματόπουλου για νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη.

Η πρόταση πιθανότατα προκάλεσε διαφωνία και όταν ο κ. Σταματόπουλος, μαζί με τον εργαζόμενο και συνδικαλιστή, Δ. Κατσαφάδο, αποχωρούσαν, καταγγέλουν ότι δέχθηκαν επίθεση, από τον πρόεδρο των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ, Κώστα Δήμα, και άλλα τέσσερα άγνωστα άτομα που κρατούσαν σπρέι πιπεριού, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αντώνης Σταματόπουλος (φώτο) είναι από τα πιο δυναμικά στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι ο άνθρωπος που είχε πρωτοστατήσει να κρατηθούν ανοιχτοί οι σταθμοί του Μετρό στις μεγάλες διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, είχε κυνηγήσει τα ΜΑΤ που είχαν εισβάλλει στο Μετρό για να χτυπήσουν διαδηλωτές και είχε συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στους Αγανακτισμένους.

Πάντως από τον κύκλο του προέδρου των ηλεκτροδηγών κ. Κώστα Δήμα γίνεται λόγος για "γνωστές συκοφαντίες και αναπόδεικτα ψεύδη εκ μέρους του  Σταματόπουλου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει απωλέσει κάθε συνδικαλιστικό έρεισμα στους κόλπους των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιχειρεί ν' ανακτήσει την εμπιστοσύνη των συνάδελφών του με κατασκευσμένα επεισόδια με  "θύμα" δήθεν τον ίδιο".
Το ERGASIANEWS τις επόμενες ημέρες θα φιλοξενήσει δηλώσεις και των δύο πλευρών επί του θέματος.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση της Prorata για την τηλεόραση του Attica

Νέα δημοσκόπηση της Prorata, για την τηλεόραση ATTICA TV Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές …

One comment

  1. Τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη, «συνδικαλιστές», στελέχη της ΠΑΣΚΕ επιτέθηκαν και χτύπησαν άσχημα τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αττικής, Αντώνη Σταματόπουλο. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και σπρέυ πιπεριού σαν κοινοί μπράβοι.
    Τα μέλη του δικτύου αλληλεγγύης Εργαζομένων – Ανέργων «Δικαίωμα», έχουμε γνωρίσει τον Αντώνη από τους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αλλά και από τη στάση του στα κοινωνικά κινήματα ευρύτερα. Δεν ξεχνάμε τις πολυήμερες απεργίες ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων του Μετρό. Δεν ξεχνάμε τη συμπαράστασή του στις κινήσεις ενάντια στην αύξηση του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες. Δεν ξεχνάμε τη συστράτευσή του με το κίνημα της πλατείας Συντάγματος, τις προσπάθειές του να μείνει ανοιχτός ο σταθμός του Μετρό στη 48ωρη απεργία του Ιούνη, την αποφασιστική του στάση απέναντι στις επιθέσεις των ΜΑΤ, την αλληλεγγύη που έδειξε σε όλους τους διαδηλωτές, μαζί με άλλους εργαζόμενους στο Μετρό, το ιατρείο στο σταθμό του Συντάγματος στο οποίο έβρισκαν καταφύγιο οι χτυπημένοι από την αστυνομική βαρβαρότητα. Δεν ξεχνάμε την «ασέβεια» που έδειξε στο πολιτικό σύστημα της χρεοκοπίας όταν καλέστηκε από επιτροπή της Βουλής για το θέμα των συγκοινωνιών και δήλωσε ότι θα αποχωρήσει για να περιφρουρήσει την απεργία στο Μετρό.
    Ο Αντώνης Σταματόπουλος δεν είναι το πρότυπο του «συνδικαλιστή» που κάποιοι καθιέρωσαν εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι ο «συνδικαλιστής» του βολέματος των «δικών μας παιδιών», των μεγάλων λόγων χωρίς πράξεις, της συνδιαλλαγής και του ξεπουλήματος. Αυτό τον έφερε σε ρήξη με όλο το συρφετό του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αυτό κάποιοι δεν θέλουν με τίποτα να του συγχωρήσουν. Αυτό του έχει στοιχίσει δεκάδες δικαστήρια, προσπάθειες εκπαραθύρωσης και απομόνωσης και χθες αυτή τη βίαιη τραμπούκικη φασιστική επίθεση.

    Είμαστε δίπλα του. Όπως είμαστε δίπλα σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, υπερασπιστή της τάξης του, του εργαζόμενου λαού και των δικαιωμάτων του. Θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στο Μετρό και το σωματείο τους, σε όλους τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες που η κυβέρνηση και η τρόικα τους θέλουν φτωχούς, χωρίς δικαιώματα ή απολυμένους. Ένας νέος συνδικαλισμός πρέπει να δυναμώσει σε όλους τους χώρους εργασίας, κόντρα στο «συνδικαλισμό» της διάσπασης των εργαζομένων, του συντεχνιασμού, της κομματοκρατίας. Ένας νέος συνδικαλισμός, μαχητικός και δημοκρατικός που θα βγαίνει από τη βάση των εργαζομένων και όχι από τα κλειστά γραφεία της ίντριγκας, του βολέματος, της συναλλαγής πίσω από τις πλάτες του κόσμου της δουλειάς. Και φυσικά, στα σωματεία δεν έχουν θέση όσοι συμπεριφέρονται σαν παρακρατικοί τραμπούκοι και πρέπει να διαγραφούν άμεσα από αυτά.

    ΥΓ 1: Αλήθεια, ο «πρόεδρος της ΓΣΕΕ» έχει ακούσει κάτι για την επίθεση της Δευτέρας; Δεν είδαμε κάποια δήλωση ή δελτίο τύπου.
    ΥΓ 2: Τα κανάλια και οι εφημερίδες που είχαν πρώτο θέμα για μέρες το Μάρτιο του 2010 το διαπληκτισμό του «πρόεδρου της ΓΣΕΕ» με διαδηλωτές, θα βρουν ένα πλάνο ή ένα μονόστηλο για την επίθεση στον Αντώνη Σταματόπουλο;

    Δίκτυο αλληλεγγύης Εργαζομένων – Ανέργων «Δικαίωμα»
    http://www.dikaioma.gr