Σουπερμάρκετ στη Λάρισα πρότεινε στους εργαζόμενους να τούς πληρώνει σε είδος!

Ένα ακόμη πρωτόγνωρο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις λόγω της οικονομικής κρίσης βίωσαν οι υπάλληλοι αλυσίδας καταστημάτων τροφίμων στη Λάρισα. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν ο εργοδότης τους ανακοίνωσε ότι αντί προκαταβολής μισθού, θα έχουν τη δυνατότητα να «ξοδεύουν» το ποσό, που θα τους πιστωνόταν, σε αγορές από τα ράφια των καταστημάτων της εταιρίας. Με λίγα λόγια αντί μισθού τους πρότειναν να τους «πληρώσουν» με τρόφιμα στα πλαίσια της «ανταλλακτικής οικονομίας».
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελευθερία», σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας «προ μερικών μηνών, εταιρία εστίασης προσπάθησε να

αντικαταστήσει μέρος του μισθού των υπαλλήλων της με… κουπόνια, σειρά έχουν τα… ψώνια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κι άλλα παρόμοια κρούσματα στην Θεσσαλική πρωτεύουσα».
Όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, «η εν λόγω εταιρία λιανεμπορίου τροφίμων ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ότι δεν θα γίνεται κατάθεση του ποσού της προκαταβολής των μισθών τους, αρχής γενομένης από το Νοέμβριο, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αγορές από τα ράφια της, με αποδείξεις, έναντι μέρους του μισθού τους. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν «ξοδευτεί» όλο το ποσό της προκαταβολής σε ψώνια, το υπόλοιπο θα πιστώνεται εκ νέου, στην «προκαταβολή» του επόμενου μήνα».
Σύμφωνα με καταγγελίες τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν τα κρούσματα απλήρωτης εργασίας και μάλιστα, μεγαλώνει το διάστημα για το οποίο οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι. Επίσης, πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομες και άκυρες απολύσεις, με ή χωρίς προειδοποίηση.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …