Δ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: "Όσο κι αν "κλαίει" το ΠΑΜΕ για το διαπαραταξιακό Προεδρείο, ποτέ δεν θα του επιτρέπαμε να μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ"

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η παράταξή της Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (Π.Α.ΜΕ) στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, προχώρησε σε καταγγελίες κατά της ΠΑΣΚΕ, κατηγορώντας την ότι "προχώρησε σε μονοπαραταξιακή συγκρότηση του προεδρείου."
Συνεχίζοντας την καταγγελία της η ΤΑΣ ανέφερε ότι "με βάση την πάγια θέση της αντιπροσωπευτικής και αναλογικής εκπροσώπησης πρότεινε έτσι να συγκροτηθεί το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Με βάση το ότι η ΤΑΣ είναι η δεύτερη δύναμη με ποσοστό 27% στις πρόσφατες εκλογές, διεκδικήσαμε τη θέση του γενικού γραμματέα και του οργανωτικού γραμματέα, θέσεις που δικαιούμαστε".
Δ. Καραγεωργόπουλος, Μέλος ΔΣ ΓΣΕΕ
Δ. Καραγεωργόπουλος
Ερωτηθείς για το θέμα ο συνδικαλιστής του Εργατικού Κέντρου και της ΓΣΕΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλος απάντησε ότι "Η συγκρότηση μονοπαραταξιακού προεδρείου για μια παράταξη που, στις πρόσφατες εκλογές, έλαβε ποσοστό 55%, δεν είναι απλά ζητούμενο, αλλά αποτελεί και δείγμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού για τα στελέχη της παράταξής μας. Ειδικά δε σε ότι αφορά τα Επίσης έχει αποδειχθεί ότι όπου το ΠΑΜΕ έχει αυτοδυναμία (βλ. Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες) πουθενά δεν συγκροτήθηκαν διαπαραταξιακά προεδρεία. Αντιθέτως, σε όσες συνδικαλιστικές οργανώσεις το ΠΑΜΕ κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία, υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας και αποκλεισμός, ενώ τα συνδικάτα έχουν μετατραπεί σε κομματικές οργανώσεις. Όσο κι αν "κλαίει" λοιπόν το ΠΑΜΕ, για το διαπαραταξιακό Προεδρείο, ποτέ δεν θα του επιτρέπαμε να μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ. Η ΠΑΣΚΕ τουλάχιστον σέβεται τα δικαιώματα των μειοψηφιών και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας είναι ανοιχτό και φιλοξενεί όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις."
 καταγγελόμενα της ΤΑΣ (ΠΑΜΕ - ΚΚΕ), οι συγκεκριμένοι κύριοι θα έπρεπε, πριν καταθέσουν οιαδήποτε πρόταση για διαπαραταξιακό προεδρείο, να έχουν απαντήσει αν η επόμενη τριετία θα μας βρεί ενωμένους στους αγώνες ,στις πορείες και στα συλλαλητήρια ή χώρια, όπως άλλωστε πράττουν τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν είναι δυνατόν, από την μια να διασπούμε το συνδικαλιστικό κίνημα με χωριστές συγκετρώσεις και πορείες και από την άλλη να ζητάμε θέσεις στο προεδρείο και αξιώματα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …