Τι λένε οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο για το επεισόδιο με το συνδικαλιστή του Μετρό Αντώνη Σταματόπουλο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων στους ΗΣΑΠ καταδικάζει το επεισόδιο που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) κ. Σταματόπουλου και δίνουν την δική τους εκδοχή για το περιστατικό στον Πειραιά.
Όπως λένε το όλο θέμα ξεκίνησε πριν την έναρξη των συνεδρίασης όλων των σωματείων της ΣΤΑΣΥ Α.Ε όταν μετά από φραστικό επεισόδιο «εντελώς αιφνιδιαστικά και αναίτια ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ της ΑΜΕΛ επιτέθηκε και χειροδίκησε κατά του προέδρου του σωματείου των Ηλεκτροδηγών της ΑΜΕΛ».
Στην ανακοίνωση αναφέρουν επίσης ότι «με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν προσωρινά τα χειρότερα και ακολούθησαν μόνο λεκτικοί διαξιφισμοί . Ωστόσο, δόθηκε συνέχεια, λίγο μετά, στην πλατεία Λουδοβίκου, έξω από τον σταθμό των ΗΣΑΠ, από άτομα, που είχε, εν τω μεταξύ, καλέσει προς «βοήθεια» ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, και άλλων εμπλεκομένων που βρέθηκαν στο σημείο του περιστατικού, με αποτέλεσμα να σημειωθούν- όπως πληροφορηθήκαμε – θλιβερά επεισόδια, συμπλοκές και τραυματισμοί».
Ακόμη επισημαίνεται ότι «αν και τα μέλη της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, δεν είχαν καμία απολύτως ανάμειξη στο συμβάν, δεν μπορούμε να μην τοποθετηθούμε σε σχέση με τα όσα συνέβησαν, όχι για να συντηρήσουμε ή να τροφοδοτήσουμε το γεγονός, αλλά για να αναζητήσουμε ένα τρόπο άμεσης αποκλιμάκωσης , γιατί αυτό ορίζει το συμφέρον των εργαζομένων».
Και προσθέτουν πως «η βία, οι παραγοντισμοί, οι προσωπικές φιλοδοξίες, οι παρορμητικές συμπεριφορές και η «εν θερμώ» αντιμετώπιση της κάθε διαφωνίας πρέπει να εξοβελιστούν από τη δράση και την καθημερινή πρακτική των Σωματείων μας».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Google: Προχωρά σε απολύσεις 28 εργαζομένων–Ζητούσαν να ακυρωθεί σύμβαση με το Ισραήλ

Σε απολύσεις 28 εργαζομένων προχώρησε η Google, καθώς αυτοί συμμετείχαν σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την …