ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΔΑΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ "ΜΕΡΙΜΝΑ";

Στο ERGASIANEWS καταφθάνουν καθημερινά, με τη μορφή "χιονοστιβάδας", καταγγελίες εργαζομένων του Θεραπευτικού - Παιδαγωγικού Κέντρου "Μέριμνα", οι οποίες έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι. Μάλιστα την επόμενη Τρίτη εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι της "ΜΕΡΙΜΝΑΣ" ζητώντας δεδουλευμένες αποδοχές.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εργαζόμενοι που παρέστησαν σε προηγούμενο δικαστήριο, που τελικά ανεβλήθη για την ερχόμενη Τρίτη, φαίνεται ότι διώκονται πειθαρχικά από το ΔΣ του κέντρου, προεδρεύων του οποίου είναι ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας κ. Θ. Ξυλιάς.
Μάλιστα το
θέμα είχε τεθεί ξανά προς συζήτηση στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ της "ΜΕΡΙΜΝΑΣ", όπου μετά από παρέμβαση του εκπροσώπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και της ΓΣΕΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλου, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση, δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον κ. Θ. Ξυλιά ότι "δεν τίθεται θέμα πειθαρχικής δίωξης των εργαζομένων και απλά θα κάνουμε μια κουβέντα με τους εργαζόμενους, ώστε να δωθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να λυθεί το θέμα".
Όμως, όπως πληροφορούμαστε από τους εργαζόμενους, η Διοίκηση επαναφέρει το (λήξαν υποτίθεται) θέμα σε επόμενη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας, καλώντας εκ νέου τους εργαζόμενους να παρουσιαστούν ενώπιον του ΔΣ του ιδρύματος. Μάλιστα οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για "ψυχολικό πόλεμο που δέχονται από τη Διοίκηση και από εγκάθετους σ' αυτήν συνάδελφούς τους".
Το ERGASIANEWS παρακολουθεί από κοντά το συγκεκριμένο θέμα και το επόμενο διάστημα θα έχουμε στη διάθεσή μας εκτενές ρεπορτάζ για όλα τα συμβαίνοντα στη "ΜΕΡΙΜΝΑ".
Επίσης σημαντική αξία θα είχε και η επίσημη θέση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Πάτρας, της οποίας ο εκλεγμένος εκπρόσωπος στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος του ΔΣ της "ΜΕΡΙΜΝΑ".
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς να μειώσετε το φόρο εισοδήματος

Η μη ορθή συμπλήρωση των κωδικών θα φέρει μπελάδες και «φουσκωμένο» φόρο του Χρυσόστομου Τσούφη …