ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ "ΦΡΕΣΚΑ" ΝΕΑ ΠΟΛΥΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

Ο ταχυδρόμος θα "κτυπήσει" την πόρτα 212.000 νοικοκυριά τις αμέσως επόμενες ημέρες, μοιράζοντας ισάριθμα πολυεκκαθαριστικά που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών. Από την εκκαθάριση αυτή το υπουργείο αναμένει να εισπράξει έσοδα 137.000.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο κάθε αποδέκτης
της λυπητερής θα καλείται να πληρώσει έκτακτη 650 ευρώ κατά μέσο όρο.

Ταυτόχρονα θα πρέπει και άλλοι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι να πληρώσουν την

 δόση των 300 ευρώ, για το πολυεκκαθαριστικό που έλαβαν τους προηγούμενους μήνες.

Ήδη πάντως διαπιστώνονται προβλήματα, κυρίως με ανέργους που καλούνται να πληρώσουν κεφαλικό φόρο επειδή το εισόδημα τους «φούσκωσε» από την …αποζημίωση απολύσεως που εισέπραξαν μέσα το 2010. Το σύστημα υποωολής δηλώσεων δεν μπορεί να ξεχωρίσει την αποζημίωση από τυχόν άλλα εισοδήματα και έτσι θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να μεταβεί στην ΔΟΥ με έγγραφα και δικαιολογητικά, για να απαλλαγεί από το χαράτσι ως άνεργος.

Παράλληλα όμως τρέχει και η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Ε9 μέσω ίντερνετ, για όσους είχαν απέκτησαν ή εκχώρησαν ακίνητο μέσα στο 2010. Η σχετική εφαρμογή άνοιξε χθες για όσους έχουν κωδικούς εισόδου στο taxisnet και ΑΦΜ που λήγει σε 1. Έχουν τη δυνατότητα επίσης, εφόσον διαπιστώνουν λάθη στις δηλώσεις Ε9 της περασμένης διετίας, να τα διορθώσουν επί τόπου και χωρίς πρόστιμο με τροποποιητικές δηλώσεις. Συνολικά την πρώτη ημέρα υπεβλήθησαν 1500 οριστικές δηλώσεις, ενώ οι προσωρινά αποθηκευμένες (χωρίς να υποβληθούν οριστικά) φτάνουν τις 3000 προσωρινές.

Ούτε εδώ έλειψαν πάντως τα μικροπροβλήματα. Για παράδειγμα όσοι χρησιμοποιούν browser Internet Explorer 8 για να πλοηγούνται στο διαδίκτυο, δεν μπορούν να εκτελέσουν κάποιες εντολές για να υποβάλουν τη δήλωση. Το πρόβλημα επιλύθηκε πολύ σύντομα και τελικά η εφαρμογή άνοιξε και για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει 2,3 και 4.

Η απόφαση για την σταδιακή εισαγωγή (αναλόγως ΑΦΜ) ελήφθη την περασμένη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, ακριβώς για να μην «φρακάρει» η υποβολή δηλώσεων στο σύστημα τους Taxisnet, λόγω φόρτου. Τα φυσικά πρόσωπα των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε επόμενα διαδοχικά ψηφία καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα θα μπορούν να υποβάλλουν από τις επόμενες ημέρες (η εφαρμογή θα ανοίγει σταδιακά).
πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=163883

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Στους 812.958 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούνιο του 2024

Το ποσοστό μειώθηκε κατά 6,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023 και αυξήθηκε …