Πάτρα: Απλήρωτο το 60% των εμποροϋπαλλήλων

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει το τελευταίο δίμηνο οι μειώσεις μισθών στις εμπορικές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ). Στην Πάτρα απλήρωτο ένα με δύο μήνες βρίσκεται το 60% των εμποροϋπαλλήλων.
Επίσης, αρκετές επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα δεν καταβάλουν ακόμα και τους "κουρεμένους" κατά 20% - 30% μισθούς, που έχουν προέλθει κατά κανόνα από μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε μερική ή σε εκ περιτροπής εργασία, και μάλιστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
«Στους εμποροϋπαλλήλους επικρατεί κλίμα φόβου και

τρομοκρατίας. Εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, παρότι καταγγέλλουν στο σωματείο μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν προχωρούν σε επίσχεση εργασίας ή επίσημη καταγγελία διότι φοβούνται ότι στη συνέχεια δε θα βρουν εργασία σε άλλη εμπορική επιχείρηση», αναφέρει στο «attacktv.gr», o επικεφαλής των ελεύθερων εμποροϋπαλλήλων Σάββας Τζάκης.

Επιπλέον, μαγαζιά που άλλοτε «ανθούσαν» σήμερα υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους να υπογράψουν ελαστικές μορφές απασχόλησης. «Εκβιάζουν συναδέλφους μου να μετατρέπουν τις συμβάσεις τους από 8ωρες σε 4ωρες. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό, στη συνέχεια τους ζητούν να εργάζονται 8ωρα για να γλιτώσουν τα χρήματα από τις ασφαλιστικές εισφορές», προσθέτει ο κ. Τζάκης.
Την ίδια ώρα, το γραφείο της επιθεώρησης εργασίας υπολειτουργεί με συνέπεια και οι εργαζόμενοι που προσφεύγουν στην υπηρεσία να βρουν το δίκιο τους δεν τα καταφέρνουν αφού οι υποθέσεις, πλην ορισμένων περιπτώσεων, εξετάζονται μετά από μήνες.
Πηγή: www.attacktv.gr
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …