Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι φορολογούνται!!!

Μεγάλες επιβαρύνσεις περιμένουν τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται σε επιχείρηση που δεν τους έχει πληρώσει ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και έκοψαν τιμολόγιο παίρνοντας ακάλυπτη επιταγή, καθώς θα πληρώσουν φόρο για τα συγκεκριμένα ποσά.....Έτσι σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης δεν έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας ή αν η επιχείρηση δεν έχει κηρύξει πτώχευση, τότε οφείλουν να δηλώσουν στη φορολογική δήλωση το σύνολο των αποδοχών της προηγούμενης χρονιάς, ακόμη και αυτές που δεν έχουν εισπράξει! Οπότε θα κληθούν να πληρώσουν τα σχετικά ποσά στην εφορία, τα οποία θα είναι αυξημένα λόγω της μείωσης του αφορολόγητου.
Για παράδειγμα εργαζόμενος σε επιχείρηση, με μισθό 1000 ευρώ το μήνα, ο οποίος δεν έχει πληρωθεί από τον Σεπτέμβριο, δηλαδή στο τέλος του έτους θα του οφείλονται 4 μισθοί θα πρέπει να γνωρίζει ότι παραλαμβάνοντας το εκκαθαριστικό για το σύνολο των αποδοχών του 2011, θα φορολογηθεί για 14.000 ευρώ. Ωστόσο θα έχει εισπράξει 10.000 ευρώ... Η δυσάρεστη έκπληξη κρύβεται στο γεγονός ότι για τους μισθούς που δεν εισέπραξε θα πληρώσει περισσότερο φόρο, αφού δεν έχει γίνει η σχετική μηνιαία παρακράτηση!
Ανάλογο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες εξέδωσαν τιμολόγιο και πήραν επιταγή η οποία στη συνέχεια αποδείχθηκε ακάλυπτη. Με τα «φέσια» να έχουν φτάσει τα 2 δισ. ευρώ, το φαινόμενο παίρνει τεράστιες διαστάσεις, αφού οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες όχι μόνο φορολογούνται αλλά πληρώνουν και ΦΠΑ για τη συναλλαγή.
Μέσα στη λίστα πρέπει να προστεθούν και όσοι έχουν ακίνητα που νοικιάζουν, όμως δεν έχουν πληρωθεί και βρίσκονται στα δικαστήρια για να εισπράξουν αυτά που τους οφείλουν.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Φουσκωμένος» ΕΝΦΙΑ και πώς να τον «ξεφουσκώσετε»

Η ΑΑΔΕ άνοιξε εκ νέου την σχετική πλατφόρμα και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν λάβει …