ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄50: Οικογένεια στην Πάτρα έδωσε τα παιδιά της σε ίδρυμα

Συγκλονίζει το δράμα μιας πολύτεκνης οικογένειας στη Πάτρα η οποία αναγκάστηκε να δώσει σε ίδρυμα τα τέσσερα από τα δέκα παιδιά της.
Όπως αναφέρει η Espresso, η οικογένεια δεν έχει κανένα εισόδημα. Ο πατέρας της οικογένειας, ο 45χρονος Δ.Γ. είναι άνεργος καθώς πριν από ένα χρόνο έληξε η σύμβασή του σε νοσοκομείο όπου δούλευε ως σεκιούριτι.
"Βρισκόμαστε σε άθλια κατάσταση. Τα παιδιά μου τα δίνω για να έχουν μια καλύτερη ζωή", αναφέρει ο ίδιος, τονίζοντας "δεν είμαι τεμπέλης".
Η μητέρα των παιδιών δεν είναι καλά στην υγεία της, η οποία επιβαρύνθηκε βλέποντας τα παιδιά της να υποφέρουν.
Έτσι, η απελπισία οδήγησε τον 45χρονο να χτυπήσει τη πόρτα του δήμου Πατρέων και να ζητήσει να πάνε τα τέσσερα μικρότερα παιδιά του σε ίδρυμα αφού οι συνθήκες στο σπίτι είναι άθλιες χωρίς τροφή και ρούχα με τα αγγελούδια να είναι στριμωγμένα σε ένα δωμάτιο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας στάθηκε η πρόεδρος της ανατολικής δημοτικής κοινότητας του δήμου, Κανέλλα Σολώμου, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα με αποτέλεσμα τα αγγελούδια να μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες στο ίδρυμα "Σωτήρ" της Κεφαλονιάς.
Μάλιστα η ίδια μαζί με άλλες γυναίκες θα πάνε σπίτι της οικογένειας να καθαρίσουν και να προσφέρουν ό,τι μπορούν.
"Όλοι περιμένουν με χαρά τα Χριστούγεννα και εμένα η οικογένειά μου πεινάει. Το ψυγείο είναι άδειο και όταν τα ακούω να κλαίνε από την πείνα θέλω να πεθάνω, λέει ο 45χρονος πατέρας".
Φανερά συγκλονισμένος και ο αντιδήμαρχος του Κοινωνικού Τομέα Θεοχάρης Μασσαράς, ο οποίος δηλώνει πως πρόκειται για μια πάμφτωχη οικογένεια με όλα της τα μέλη να είναι πολύ ταλαιπωρημένα.
'Τώρα προσπαθούμε να βρούμε σπίτι να μείνουν. Να βοηθήσουμε όσο μπορούμε", λέει χαρακτηριστικά.
Αυτή είναι μια από τις πολλές οικογένειας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης με την κρίση να τους έχει γονατίσει. Καθημερινά συνάνθρωποί μας δεν έχουν ένα πιάτο φαΐ και ένα ζεστό μέρος να κοιμηθούν, ενώ μερικοί φτάνουν στο σημείο να υποδύονται τους ασθενείς για να νοσηλευτούν έστω και για μια μέρα στα νοσοκομεία.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση από τις προκριματικές εκλογές

Κομματικές πηγές ανέφεραν χθες το βράδυ πως η συμμετοχή ξεπέρασε τον πήχη των 50.000 που …