Ετοιμάζει κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Για κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, οι οποίοι θεωρούν αναπόφευκτη τη χρεοκοπία της εταιρείας μετά την ανακοίνωση αυξήσεων που μεσοσταθμικά ξεπερνούν το 12%.

Η κατάργηση της έκπτωσης που έχουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της επιχείρησης στο τιμολόγιο του ρεύματος αποτελεί «κίνηση αντιπερισπασμού της κοινωνίας», υποστηρίζει το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ, ενώ προέβλεψε ότι η διοίκηση της Επιχείρησης θα ζητήσει σύντομα νέες αυξήσεις.

Αναφορικά με τις εκπτώσεις που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της Επιχείρησης, η ΓΕΝΟΠ ισχυρίζεται πως αυτή έχε δοθεί στο πλαίσιο συλλογικής σύμβασης ως μισθολογική απολαβή και η κατάργησή της θα πρέπει να συνυπολογιστεί στις γενικότερες περικοπές των μισθών των εργαζομένων της ΔΕΗ, που σύμφωνα με το νόμο δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες από το 35% των απολαβών τους το 2009.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …