Δελτίο Τύπου - Αποφάσεις της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Tρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις μετά τα θέματα που τέθηκαν από τον πρωθυπουργό ως αιτήματα της τρόικα κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και για τα οποία ζητείται διάλογος με τους εργοδοτικούς φορείς. Για όλα αυτά τα ζητήματα ελήφθησαν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση της ΓΣΕΕ.
Συγκεκριμένα η ολομέλεια της Συνομοσπονδίας αποφάσισε:
  1. Η ΓΣΕΕ θα προσέλθει σε διάλογο με τους εργοδοτικούς φορείς αλλά δεν θα συζητήσει κανένα θέμα που άπτεται της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Είναι σαφές ότι η άρνηση διαλόγου αφορά όλα όσα απαρτίζουν την ΕΓΣΣΕ (μισθούς, αυξήσεις, ωριμάνσεις, κοινωνικές παροχές, 13ο και 14ο μισθό). Στην επικείμενη συνάντηση με τους εργοδότες η Συνομοσπονδία θα προσέλθει για να συζητήσει μόνον σοβαρές προτάσεις και άλλα θέματα τα οποία σχετίζονται με το μη μισθολογικό κόστος υπό προϋποθέσεις.
  2. Εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που ενταθεί η πίεση για ανατροπή της ΕΓΣΣΕ ή προωθηθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ακύρωση της.
  3. Να επιδιωχθεί συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση ώστε να δεσμευθούν ότι δεν θα στηρίξουν νομοθετική παρέμβαση για την καταστρατήγηση της ΕΓΣΣΕ.
  4. Η νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ θα επεξεργαστεί όλους τους τρόπους για τη δικαστική (σε Ελλάδα και Ευρώπη) αντιμετώπιση της προσπάθειας κατάργησης της ελευθερίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …