Δήλωση - Πρόεδρου ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου μετά την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε:

Στη συνάντηση που ζητούν οι εργοδότες θα προσέλθουμε αλλά με ΟΧΙ σε οποιοδήποτε διάλογο που αφορά στην ΕΓΣΣΕ και όσα αυτή περιέχει: αυξήσεις, ωριμάνσεις, δώρα, δεν συζητούμε. Στο διάλογο αυτό οποιοδήποτε άλλο θέμα μπορούν να το φέρουν που δεν θα αφορά όμως το μισθολογικό κόστος, εφόσον είναι σοβαρές προτάσεις μπορούμε να τις συζητήσουμε και σοβαρές προτάσεις νοούνται αυτές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, τη ρευστότητα και τα ισοδύναμα αποτελέσματα προς τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Επίσης θα επισκεφτούμε τους πολιτικούς αρχηγούς. Να τους καταστήσουμε σαφές ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί οποιαδήποτε σκέψη για πράξη νομοθετικού περιεχομένου γιατί ήταν αυτοί οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί που όταν ως προϊόν της ελεύθερης διαπραγμάτευσης και της ελεύθερης βούλησης υπογράφηκε η ΕΓΣΣΕ, τη χαιρέτησαν. Και δεν βλέπουμε ποιος λόγος υπάρχει για να πάμε πίσω. Και τέλος πήραμε εξουσιοδότηση από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ οτιδήποτε και αν επιχειρηθεί που θα αφορά στην παραβίαση της ΕΓΣΣΕ να έρθουν μεγάλες, ακαριαίες ,απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ποια είναι η θέση σας για την πρόταση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων;

Οι κύριοι εκπρόσωποι του Τουρισμού που είναι οι πρωταθλητές στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι ντροπή να λένε όσα λένε. Επίσης να μην ασχολούνται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας γιατί αυτοί δεν την συνυπογράφουν.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …