ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Δίλημμα ανάμεσα σε 4ήμερο και μερική απασχόληση

Δίλημμα ανάμεσα σε 4ήμερο και μερική απασχόληση Μπροστά σε δίλημμα βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα σε 4ήμερο εργασίας ή σε μερική απασχόληση. Σήμερα για το θέμα αυτό συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΤΟΕ με την παρουσία των σωματείων εργαζομένων της τράπεζας (σωματείο Πειραιώς, Μακεδονίας-Θράκης και ΕΤΒΑ). Επίσης σήμερα έχει οριστεί και το κρίσιμο ραντεβού της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με τον σύλλογο εργαζομένων, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού για περικοπές στο κόστος λειτουργίας κατά 150 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Οπως είναι γνωστό, τον περασμένο Δεκέμβριο η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει από την 1η Φεβρουαρίου 2012 σε μείωση των αποδοχών από 10% έως 20%, προκειμένου να περιορίσει κατά 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο το μισθολογικό κόστος και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Οι μειώσεις είναι κλιμακωτές ανάλογα με το ύψος του μισθού και διαμορφώνονται ως εξής: μισθοί μέχρι 1.500 ευρώ μειώνονται κατά 10%, το τμήμα από 1.500 έως 3.000 ευρώ μειώνεται κατά 15%, ενώ για το τμήμα του μισθού από 3.000 ευρώ και πάνω η μείωση φτάνει το 20% (μεσοσταθμικά η μείωση διαμορφώνεται στο 12%).

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63601806

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Metron Analysis: Προβάδισμα για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο Κουτσούμπας Διατηρεί …