Στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι του Πόρτο Καρράς μετά το κλείσιμο του ξενοδοχείου

Κλειστό, ως και τον Απρίλιο, θα παραμείνει το ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, η διοίκηση αποφάσισε να σταματήσει τη 12μηνη λειτουργία του, για πρώτη φορά από το 1999. >>>.
Το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει ξανά στις 13 Απριλίου για τις γιορτές του Πάσχα. Στη συνέχεια θα υπολειτουργεί ως τις 10 Ιουνίου, οπότε πρόκειται να ανοίξει ξανά για το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τον Άγγελο Πράτσα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, η απόφαση αυτή της

διοίκησης οδηγεί στην απόλυση 155 εργαζόμενων αορίστου χρόνου, στους οποίους δεν καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις, με τη δέσμευση, ωστόσο, της διοίκησης ότι θα επαναπροσληφθούν τον Απρίλιο με το άνοιγμα του ξενοδοχείου. Ο κ. Πράτσας καταγγέλλει ότι, με αυτόν τον τρόπο, οι συμβάσεις αορίστου χρόνου μετατρέπονται σε ορισμένου και χαρακτηρίζει καταχρηστική και εκδικητική την απόλυση του προσωπικού.

Το προσωπικό του καζίνο θα εργάζεται εκ περιτροπής, με απασχόληση μία ημέρα την εβδομάδα για κάθε εργαζόμενο, έως τον Ιούνιο, ενώ το προσωπικό της βιομηχανικής ζώνης δυο μέρες την εβδομάδα για εννέα μήνες.
Ήδη οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και, τη Δευτέρα θα εξετασθεί η εργατική τριμερής. Προσφυγή έγινε και στο υπουργείο Εργασίας. Θα ακολουθήσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …