ΟΛΘ: Πυρετός διαβουλεύσεων διοίκησης και συνδικαλιστών

Picture 0 for ΟΛΘ: Πυρετός διαβουλεύσεων διοίκησης και συνδικαλιστών

Της Άννης Καρολίδου

Σε διαβουλεύσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς οι Σύλλογοι Χειριστών και Τεχνικών, μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο και δ/νοντα σύμβουλο Στέλιο Αγγελούδη, δεσμεύτηκαν να καταθέσουν αύριο πρόταση για τη μείωση των αποδοχών τους με βάση τον ν.4024/2011.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΟΜΥΛΕ, συζητήθηκε το
θέμα της μείωσης κατά 35% των αποδοχών των εργαζομένων- από τις τακτικές και τις πρόσθετες αποδοχές- όπως και η μέθοδος υπολογισμού της.

Υπενθυμίζεται ότι χειριστές και τεχνικοί, που έχουν αρχίσει κινητοποιήσεις δηλώνοντας αποχή από υπερωρίες και την εργασία κατά το Σαββατοκύριακο, ζητούν οι μειώσεις να γίνουν κυρίως από τις πρόσθετες αποδοχές ενώ δεν αποδέχονται τον τρόπο υπολογισμού των μειώσεων, στον οποίο προχώρησε η διοίκηση με βάση πρόβλεψη για τη διακίνηση κατά το 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, κατά τη συνάντηση ο κ. Αγγελούδης, δεσμεύτηκε ότι εάν αποδειχθεί, με την πρόταση που αναμένει από τους εργαζομένους, ότι η μείωση στις αποδοχές είναι υψηλότερη από αυτή που απαιτεί ο νόμος, θα επιστραφούν οι «κρατήσεις» που έχουν προϋπολογιστεί για το α΄ τρίμηνο.

Η πρόταση αυτή, θα συζητηθεί αύριο κατά τη σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, στην οποία έχουν κληθεί να μετέχουν εκπρόσωποι των χρηστών του λιμένα, δηλαδή των ναυτικών πρακτόρων, των εξαγωγέων και των εκτελωνιστών.

Σκοπός της διοίκησης είναι, να βρεθεί κοινός τόπος με τους εργαζομένους, ώστε να μην επεκταθούν οι κινητοποιήσεις, καθώς την Πέμπτη έχουν γενική συνέλευση οι διοικητικοί ενώ εντός της εβδομάδας ψηφίζουν για νέα διοίκηση οι φορτοεκφορτωτές οπότε μετά θα εξετάσουν τη στάση που θα τηρήσουν στο θέμα.

Η ανησυχία από πλευράς διοίκησης και χρηστών, αφορά κυρίως την αποχή από την εργασία κατά τα Σαββατοκύριακα, αφού έτσι μπορεί να ανακύψει πρόβλημα για τη λειτουργία του ΣΕΜΠΟ και την εξυπηρέτηση των container ships.
Πηγή: Voria

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Ψηφίστηκαν φορολογικός κώδικας και τροπολογία για το «καλάθι του νονού»

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση …