ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012  συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου, στα γραφεία του Κινήματος στα πλαίσια της απόφασης μας να ενημερώσουμε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις θέσεις μας ενόψει του διαλόγου με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.   
Αναπτύχθηκαν από τη Συνομοσπονδία όλα τα στοιχεία, τα επιχειρήματα και

η τεκμηρίωση που αναδεικνύουν ότι το μισθολογικό κόστος και τα θέματα της Εθνικής Σύμβασης που ζητούνται από την Τρόϊκα και τον Πρωθυπουργό να τροποποιηθούν, δεν ευσταθούν και διάλογος επί αυτών δεν έχει καμία έννοια να γίνει και ούτε είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε. Αντιθέτως για άλλα ζητήματα (γραφειοκρατία, φορολογικά, αδειοδότηση, κόστος ενέργειας και μεταφοράς, ΜΗ μισθολογικό κόστος) απαιτείται συζήτηση, θέσεις και συμφωνία εργοδοτών – εργαζομένων με την κυβέρνηση καθώς περιστρέφονται στη σφαίρα του κράτους και των λειτουργιών του.

Γι’ αυτό και η θέση της ΓΣΕΕ είναι απόλυτη και ξεκάθαρη πάνω σε αυτό το ζήτημα καθώς και στο ότι δεν πρέπει και δεν μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου που βίαια ανατρέπει τις συμφωνίες εργοδοτών - εργαζομένων.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  αναγνώρισε την ισχύ και τη δύναμη των διμερών συμβάσεων και συμφωνιών των κοινωνικών φορέων ώστε ν’ αποτελούν τη βάση για τη διαπραγμάτευση με την Τρόϊκα και όχι νομοθετικές παρεμβάσεις που τις ανατρέπουν.
Σε κάθε περίπτωση η Συνομοσπονδία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές και τον αγώνα της προς με όλα τα μέσα τόσο προς τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, όσο και προς τους εργοδοτικούς φορείς μόνο για θέματα μη μισθολογικού κόστους, με τους οποίους θα συναντηθούμε τις επόμενες ημέρες.
                        ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …