Απεργία στην INTRACOM

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS σήμερα συμπληρώνουμε ήδη 3 μέρες απεργίας με καθολική συμμετοχή και μαζική παρουσία στην περιφρούρηση, ενάντια στις βαριές μειώσεις μισθών που ανακοίνωσε η εταιρία. Ξεκινήσαμε με απεργία 17-18.1.2012 με απόφαση μαζικής Γενικής Συνέλευσης κατά τη διάρκεια Στάσης Εργασίας στις 16.1. Συνεχίζουμε με ακόμα πιο ισχυρή απόφαση που βγήκε μέσα από νέα Στάση Εργασίας και ΓΣ στις 19.1 με 2 νέες 24ωρες απεργίες στις 20 και 23.1. Νέα ΓΣ με Στάση Εργασίας θα γίνει στις 24.1 για να αποφασίσει παραπέρα κλιμάκωση την

επόμενη εβδομάδα αν η εργοδοσία επιμείνει στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μας.
Συγκεκριμένα ο λόγος που οι εργαζόμενοι στην INTRACOM DEFENSE προχωρήσαμε μαζικά κι αποφασιστικά στον απεργιακό αγώνα, είναι η ανακοίνωση προ ημερών από τη διοίκηση πως σκοπεύει να επεκτείνει την περσινή μείωση μισθών και για το 2012 με ατομικές συμβάσεις και επιπρόσθετα να επιβάλει 4ημερη εκ περιτροπής εργασία και κόψιμο επιδομάτων (βρεφονηπιακού και ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης), με τη δικαιολογία ότι η εταιρία παρουσίασε ζημιές το 2011. Σημειώνεται ότι η εταιρία είχε διαρκώς κέρδη όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχει κανένα πρόβλημα δανειακού ανοίγματος. Να ληφθεί υπόψη ότι 1 χρόνο πριν η εργοδοσία προχώρησε σε όλο τον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ σε μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις, παρά την αντίδραση των εργαζομένων που εκφράσθηκε με 2 μαζικές 48ωρες απεργίες. Πρόκειται για μια ολοκάθαρη απόπειρα της εργοδοσίας να επιβάλλει στους εργαζόμενους το γνωστό «δόγμα»: τα κέρδη δικά μας (για τους μεγαλομετόχους και τα διευθυντικά στελέχη) κι οι ζημιές δικές σας (για τους εργαζόμενους).

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …