Δικαιώθηκαν απολυμένοι εργαζόμενοι

Παράνομη έκρινε η Δικαιοσύνη την απόλυση έξι εργαζομένων με σύμβαση stage στο Νοσοκομείο Φιλιατών Ηγουμενίτσας, επιβάλλοντας την επαναπρόσληψή τους!

Οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν δύο χρόνια μετά την απόλυσή τους από το Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου εργάζονταν με συμβάσεις Stage, το χρονικό διάστημα από το 2007 έως τον Οκτώβριο του 2010, οπότε και απολύθηκαν.
Το δικαστήριο στο οποίο είχαν προσφύγει έκρινε παράνομη την απόλυσή τους και επιβάλλει την επαναπρόσληψή τους με μορφή εργασίας αορίστου χρόνου.
Μάλιστα, το δικαστήριο αποφάσισε πως για κάθε ημέρα καθυστέρησης της πρόσληψής τους θα καταβάλλονται στους εργαζομένους 100 ευρώ ως αποζημίωση.
Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Φιλιατών, κα Μαρκούλα, επιβεβαίωσε την απόφαση του δικαστηρίου, δηλώνοντας πως έχει ήδη ασχοληθεί με το θέμα και το έχει αναθέσει στο Νομικό Σύμβουλο του Νοσοκομείου και, εάν όλα κριθούν νόμιμα και με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου, θα γίνει άμεσα η επαναπρόσληψή τους.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …