Ανοίγουν 1.500 θέσεις εργασίας στην παροχή φυσικού αερίου

Κάθε εταιρεία παροχής αερίου θα απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους σε μόνιμη βάση, ενώ περίπου 5.000 άτομα (υπαλληλικό προσωπικό, ανειδίκευτοι εργάτες, τεχνίτες, μηχανικοί, εμπορία εξοπλισμού) θα εργα Προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί σε τρεις Περιφέρειες

Τη δημιουργία περισσότερων των 1.500 νέων θέσεων εργασίας θα προκαλέσει η ίδρυση τριών νέων Εταιρειών Παροχής Αερίου που θα λειτουργήσουν εντός του 2012 σε Στερεά Ελλάδα-Εύβοια, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Hδη η ΔΕΠΑ προχώρησε στην προκήρυξη των διεθνών διαγωνισμών για τις τρεις νέες ΕΠΑ, φιλοδοξώντας στην πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 156 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασκευή των δικτύων και η λιανική πώληση του φυσικού αερίου θα δημιουργήσει σταδιακά έως και 5.000 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως από τις οικείες περιφέρειες.

Από τους διαγωνισμούς, θα αναδειχθούν στρατηγικοί επενδυτές με αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα διανομής και προμήθειας φυσικού αερίου, οι οποίοι θα συμμετέχουν με ποσοστό τουλάχιστον 35% στο μετοχικό κεφάλαιο της κάθε ΕΠΑ και θα ασκούν τη διοίκηση της εταιρείας.

Το υπόλοιπο ποσοστό θα αποτελεί τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ.

Κάθε εταιρεία παροχής αερίου θα απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους σε μόνιμη βάση, ενώ περίπου 5.000 άτομα (υπαλληλικό προσωπικό, ανειδίκευτοι εργάτες, τεχνίτες, μηχανικοί, εμπορία εξοπλισμού) θα εργαστούν σε όλο το χρονικό διάστημα ίδρυσης και λειτουργίας τους
Η καθεμία ΕΠΑ θα απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους σε μόνιμη βάση, ενώ περίπου 5.000 άτομα (υπαλληλικό προσωπικό, ανειδίκευτοι εργάτες, τεχνίτες, μηχανικοί, εμπορία εξοπλισμού) θα εργαστούν σε όλο το χρονικό διάστημα ίδρυσης και λειτουργίας τους.

Οι περιοχές που θα διαθέτουν ενεργοποιημένα δίκτυα φυσικού αερίου, από τις αρχές του 2013, θα είναι αρχικά οι: Θήβα, Λιβαδειά, Οινόφυτα/ Σχηματάρι, Λαμία, Χαλκίδα, Κιλκίς, Σέρρες, Πλατύ Ημαθίας, Κατερίνη, Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη. Συνεπώς ο μεγαλύτερος αριθμός των νεοπροσληφθέντων θα προέλθει από την ελληνική περιφέρεια και ειδικά από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Aλλες δύο ΕΠΑ σε Hπειρο-Πελοπόννησο
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στην «Εργασία», προβλέπεται η ίδρυση ακόμη δύο Εταιρειών Παροχής Αερίου σε Hπειρο - Δυτική Μακεδονία, καθώς και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η πρώτη θα στηρίζεται στο σχέδιο κατασκευής του ελληνο-ιταλικού αγωγού Φυσικού Αερίου ITGI, που όχι μόνο θα διέλθει από την περιοχή, αλλά θα είναι και αγωγός έλευσης του φυσικού αερίου στην Ηπειρο και τη Δυτ. Μακεδονία.

Ταυτόχρονα, μέσα στο 2013 σχεδιάζεται να προκηρυχθεί η ΕΠΑ Πελοποννήσου αμέσως μετά την κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης Αγ. Θεόδωροι - Κόρινθος - Αργος - Τρίπολη - Μεγαλόπολη, ο οποίος θα τροφοδοτήσει το εργοστάσιο των 800 Mw της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ

ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑ ΕΠΑ
Μόνιμοι Υπάλληλοι ΕΠΑ
50
Υπηρεσίες τρίτων (διοικητική, οικονομική, τεχνική υποστήριξη)
5
Ανάδοχοι (φορείς παροχής υπηρεσιών, κατασκευή δικτύου και συνδέσεων, μελέτες, προγραμματισμός και διοίκηση έργου, επίβλεψη)
235-315
Κατασκευαστές/ προμηθευτές εξοπλισμού και υλικών
30
Μεταπωλητές
5
Τεχνικοί εγκατάστασης και μελέτες-εγκαταστάσεις πελατών
130-165
Σύνολο
455-570
Σε 15 πόλεις θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις από τις νέες Εταιρείες Παροχής Αερίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 ΕΘΝΟΣ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …