Κροατία: Διαμαρτυρία εργαζομένων της ΗΤ κατά σχεδιαζόμενων απολύσεων

Την πλήρη αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη απόλυση 450 συναδέλφων τους, εξέφρασαν περίπου 500 εργαζόμενοι στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών HT (το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας ανήκει στην Deutsche Telekom), πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από τα τρία συνδικάτα εργαζομένων στην εταιρεία.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη διοίκηση της ΗΤ να μην προχωρήσει στις απολύσεις, ενώ σημείωσαν ότι ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος «εκβιάζει την κροατική κυβέρνηση και τους πολίτες» με την ανακοίνωση νέου «κύκλου» απολύσεων και λιγότερων επενδύσεων.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων παρέδωσαν

επιστολή στη γερμανική πρεσβεία στο Ζάγκρεμπ, με την οποία ζητούν από την Deutsche Telekom να βοηθήσει την ανάπτυξη της κροατικής οικονομίας, επενδύοντας σε υποδομές και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τους εργαζόμενους στην ΗΤ στηρίζουν συνάδελφοί τους από εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε χώρες της ευρύτερης περιοχής, όπως η Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η ΠΓΔΜ, που μετέβησαν στο Ζάγκρεμπ για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση, μετέδωσε το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων «Hina».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΗΤ ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν, αλλά, «όλα τα ανοιχτά θέματα θα εξεταστούν στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου μεταξύ των δύο μερών (διοίκησης-εργαζομένων)».

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΗΤ επισημαίνει πως "κινείται" στο πλαίσιο της συλλογικής σύμβασης και αναμένει το ίδιο από τους συνδικαλιστές.
Υπενθυμίζει δε, πως η συμφωνία που ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012 υπογράφηκε από τη διοίκηση και τα τρία συνδικάτα.

Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα ευνοήσει τις επενδύσεις

Να μην ενοχοποιούνται οι επενδύσεις στα ακίνητα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας σε ομιλία του σε …