27 Ιανουάριος 2012Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΖΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Παραμάγαζο ρουσφετιών, μέσω του οποίου επιδιώκονταν προσλήψεις στο Δημόσιο, μεταθέσεις αστυνομικών και προσέγγιση ανθρώπων-«κλειδιών» στις διωκτικές Αρχές, φαίνεται ότι είχαν στήσει κεντρικοί πρωταγωνιστές της «μαφίας του Θερμαϊκού».

Στις 24 Μαΐου 2011 γαλάζιος πρώην αντιδήμαρχος τηλεφωνεί, και μάλιστα από τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, στον Μάρκο Καραμπέρη. Ζητεί να μάθει τα στοιχεία μιας μακιγέζ που θέλει να προσληφθεί στην ΕΤ3 και οι δυο τους φαίνεται να αναζητούν τρόπο για να προστεθούν μόρια στον φάκελο της υποψήφιας. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη μακιγέζ από δεύτερη συνομιλία φαίνεται ότι έχουν γίνει κρούσεις σε πολιτικά γραφεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος:

Καλών: Ο διαγωνισμός έγινε από την ΕΡΤ;

Καραμπέρης: Ναι, ναι, έχει (σ.σ.: δυσνόητη λέξη) από το συμβούλιο.

Καλών: Και ήρθε έκτη;

Καραμπέρης: Ναι, έκτη, είναι έκτη, έκτη είναι με τα μόρια όλα.

Καλών: Οι άλλες πέντε τι θα κάνουν;

Καραμπέρης: Ε, τώρααα, όλα γίνονται, μου είπαν από μέσα, είναι με μόρια, δηλαδή θα βγάλει ότι... με κάποιο πτυχίο, θα το αξιολογήσουν αυτοί περισσότερο και θα έρθει τρίτη, δεύτερη, πρώτη, ξέρω 'γώ... Γίνονται, μου είπαν, είναι στο χέρι αυτού του φιλαράκι μας που είχαμε βγει, αλλά δεν θέλω να του πεις ότι ενδιαφέρομαι εγώ. Πρόσεχε, έτσι;!

Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ. Μετάθεση αστυνομικού ή στρατιώτη συζητούσαν στα τέλη του περασμένου Αυγούστου ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος το Σάββατο καταβάλλοντας εγγύηση 200.000 ευρώ, και ο Μάρκος Καραμπέρης.

Φερέτης: Μίλησα με το παλικάρι σου.

Καραμπέρης: Ναι.

Φερέτης: Τρεις φορές μίλησα.

Καραμπέρης: Ναι, μου είπε ότι τον κάλεσε ο διοικητής.

Φερέτης: Ε, βέβαια, ναι. Ηταν ψαρωμένος ο διοικητής.

Καραμπέρης: Α, για να δούμε τώρα αν τον τακτοποιήσει εκεί. Μακάρι να μπορεί.

Καλών: Ε, καλά, ρε μ...α, τρελός είσαι τώρα;

Η «ΠΡΟΣΒΑΣΗ». Προσέγγιση ανθρώπων που έχουν θέσεις-«κλειδιά» στις διωκτικές Αρχές επεδίωκαν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη μαφία του Θερμαϊκού. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται συνομιλία μεταξύ Καραμπέρη και Φερέτη τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην οποία ο πρώτος φαίνεται να αναζητεί «πρόσβαση» ακόμη και στον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος).

Καραμπέρης: Πες μου κάτι...

Φερέτης: Ναι.

Καραμπέρης: Σε αυτή την ανεξάρτητη Αρχή ελέγχου, που είναι κάποιος Νικολούδης, έχεις καμιά πρόσβαση;

Φερέτης: Δεν ξέρω, αλλά θα μάθω όμως.

Καραμπέρης: Για μάθε τι κινείται εκεί. Υπάρχει λόγος. Θα σε πω μόλις έρθεις.

ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ. Σε άλλη συνομιλία περί τα τέλη του περασμένου Μαΐου ο Καραμπέρης φέρεται να συζητεί με τον δικηγόρο Νικόλαο Ζήνδρο, συγκατηγορούμενό του (αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ), ψάχνοντας μάρτυρα για να καταθέσει στην ανακρίτρια σχετικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου, όπως λένε. Ο Καραμπέρης είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου το 2008, με την εμφάνισή του στο περιβόητο τότε βίντεο του εκβιασμού. Στο βίντεο φαινόταν να εκβιάζεται από τον δικηγόρο Μιχάλη Κουκουβίνο, σύζυγο της δικηγόρου που χειριζόταν την υπόθεση των ανταλλαγών στη Νέα Ραιδεστό.

Καραμπέρης: Θα τον πάρεις τώρα τηλέφωνο, αλλά άκου, σε είπα για να ξέρεις, λέω πήγε ο Ζήνδρος στην ανακρίτρια προσωπικά.

Ζήνδρος: Ναι;

Καραμπέρης: Και είπε αυτή ότι χρειαζόμαστε έναν μάρτυρα, δεν χρειάζομαι τον κύριο Καραμπέρη. Θέλω έναν μάρτυρα να πιστοποιήσει για τις επιταγές ότι δεν έχουν σχέση με Βατοπέδια και τέτοια.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …