Εργαζόμενοι ΟΣΕ:Θέμα χρόνου ένα δυστύχημα,απαξίωση του δικτύου.Εκ.ευρώ πεταμένα.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, στον ΟΣΕ, τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει τρεις τουλάχιστον σιδηροδρομικές βλάβες στο ηλεκτροδοτούμενο δίκτυο Αεροδρομίου - Κιάτου που είχαν σαν συνέπεια αναστολή και καθυστερήσεις δρομολογίων. Συγκεκριμένα στις 9-10-11 και για σαράντα ημέρες μονοδρόμηση του δικτύου μετά από βλάβη μεταξύ Νερατζιώτισσας –Αεροδρομίου, στις 27-12-11 έως 6-1-12 βλάβη στην Μαγούλα που οδήγησε σε καθυστερήσεις και αλλαγές δρομολογίων, καθώς και την πολύωρη αναστολή δρομολογίων του Προαστιακού στο τμήμα Πειραιάς- Λιόσια από την 18-1-2012 έως και σήμερα .
Οι βλάβες αυτές καθώς και η τεράστια καθυστέρηση στην
αντιμετώπισή τους σχετίζονται με το γεγονός ότι το εναπομείναν προσωπικό στον ΟΣΕ, μετά την εφαρμογή των Ν.3891/2010 και 4024/2011, δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών της λειτουργίας του τροχαίου υλικού και της γραμμής. Επισημαίνεται ότι μετά την εφαρμογή των παραπάνω νόμων έγιναν 1400 μετατάξεις σιδηροδρομικών το 2011 και με την εφαρμογή της εφεδρείας πρόκειται να αποχωρήσουν άλλοι (118) επιπλέον από 1- 1-2012

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονα προβλήματα στη συντήρηση της γραμμής και του τροχαίου υλικού αλλά και συνολικά στη λειτουργία της επιχείρησης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Οι εργαζόμενοι στην συντήρηση της γραμμής μεταξύ Αθηνών - Λειβαδιάς είναι λιγότεροι από όσους χρειάζονται. Οι εργαζόμενοι επίσης στην συντήρηση του τροχαίου υλικού δεν αρκούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες λόγω μείωσή τους κατά 30%, εξ’αιτίας των μετατάξεων που προέβλεπε ο Ν.3891/2010.

Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι, αν και αγωνίζονται να εξασφαλίσουν την συντήρηση του τροχαίου υλικού που ζητάει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν επαρκούν για να επισκευάσουν τις βλάβες και γι’αυτό το λόγο παρατηρούνται μακρόχρονες ακινησίες και συνεχή μείωση του τροχαίου υλικού που κυκλοφορεί. Αν δε υλοποιηθούν οι διατάξεις του Ν.4024/2011(εφεδρεία), τότε θα απομακρυνθούν όλα τα έμπειρα στελέχη του κλάδου των τεχνιτών και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, η συντήρηση τροχαίου υλικού να οδηγηθεί σε κλείσιμο. Το πιο σημαντικό όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είναι ότι το τροχαίο υλικό του δικτύου της Πελοποννήσου, του οποίου η λειτουργία έχει ανασταλεί πριν από ένα χρόνο (31-1-2011), δεν έχει συντηρηθεί καθόλου, με αποτέλεσμα από κυκλοφορήσιμο τροχαίο υλικό αξίας 20 περίπου εκατομμυρίων€, να καταντήσει μετά από λίγο, παλιοσίδερα με αξία μισό εκατομμύριο €

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,13%, στα 1,0660 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 164,7370 γεν, στο 0,8561 με τη στερλίνα και στο 0,9684 με …