Ναυάγιο και πάλι για την ΕΝΚΛΩ

Picture 0 for Ναυάγιο και πάλι για την ΕΝΚΛΩΣε ναυάγιο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις του αμερικανικού fund με τις πιστώτριες τράπεζες για την είσοδο του ως στρατηγικού επενδυτή στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία. Όπως γνωστοποίησε στην εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής ο διευθύνων σύμβουλος της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργία, Γιάννης Μουσουλίδης ο Αμερικανός επενδυτής ενημέρωσε επίσημα με επιστολή του την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία και τους τραπεζίτες, ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να εξαγοράσει την επιχείρηση.
Σύμφωνα με τον κ.Μουσουλίδη, το πρόβλημα δεν ήταν οικονομικό, καθώς το πρώτο συμβόλαιο υπεγράφη με το μεγαλύτερο πιστωτή της εταιρείας, την Εθνική Τράπεζα στις 6 Δεκεμβρίου. Από τις 6 Δεκεμβρίου έως και τις 12 Ιανουαρίου, οι δύο πλευρές έφτασαν στο τελικό κείμενο της συμφωνίας και στις 13 Ιανουαρίου επήλθε νέα απαίτηση από κάποιον εκ των συμβαλλομένων, την ΑΤΕ Leasing. Εξέλιξη, που ξεχείλισε το ποτήρι του αμερικανικού fund, που φερόταν έτοιμο να επενδύσει περισσότερα από 270 εκατ.ευρώ στην ΕΝΚΛΩ.
Σε συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή ζήτησαν πολιτική παρέμβαση προς την Αγροτική Τράπεζα, ώστε το θέμα να τελειώσει. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο δήμαρχος Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα, που βιώνουν εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι είναι μεγάλο και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να πιεστεί η Αγροτική Τράπεζα να υπογράψει με τον υποψήφιο επενδυτή. Πρότεινε δε να υπάρξει παρέμβαση προς τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας σε συνεργασία με τους βουλευτές Ροδόπης και Ημαθίας, αλλά και με τους τοπικούς φορείς.
Επιστολή Πεταλωτή
Να παύσει επιτέλους η απαξίωση που ξεκίνησε χρόνια πριν, μιας εταιρείας, που το ελληνικό δημόσιο παρείχε εγγυήσεις, ζήτησε με επιστολή του προς το διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, ο βουλευτής Ροδόπης και υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής.
«Πληροφορούμαστε ότι ενώ υπήρχε μια συμφωνία - σε τελικό στάδιο - με επενδυτή, αυτός αποχώρησε επικαλούμενος την αναξιοπιστία των συνομιλητών του, των τραπεζών και ιδιαίτερα, ότι η ΑΤΕ Leasing άλλαξε κατά πολύ και μάλιστα αιφνιδίως, τις απαιτήσεις της. Είναι σαφές ότι το συμφέρον της ΑΤΕ το διαχειρίζεστε εσείς κατά τρόπο συμφέροντα στην τράπεζά σας. Όλα αυτά, όμως, που γίνονται με την ΕΝΚΛΩ έχουν άμεσο δημόσιο ενδιαφέρον και συμφέρον. Σας παρακαλώ λοιπόν, έστω και τελευταία στιγμή, να μας ενημερώσετε δημοσίως, λόγω και του χαρακτήρα της τράπεζάς σας, για τις εξελίξεις. Σας μεταφέρω και την κοινωνική απαίτηση, να λήξει επιτέλους το ζήτημα αυτό, με τον συμφερότερο - και για το δημόσιο - τρόπο, προς εμπέδωση της οικονομικής ασφάλειας, της προβλεψιμότητας για τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα και κυρίως για τα αδύναμα μέρη αυτής της χρόνιας κωμικοτραγικής κατάστασης, που είναι οι εργαζόμενοι», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.
Εξάλλου, να δείξουν τόλμη και επάρκεια και να αποτρέψουν το λουκέτο στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, ζητούν με επιστολή τους, οι εργαζόμενοι του ομίλου, προς τον πρωθυπουργό και στα κόμματα. Στην επιστολή οι εργαζόμενοι, όλων των σωματείων, κάνουν μία αναδρομή στις υποσχέσεις και των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων, για επίλυση του προβλήματος, που εμποδίζει εδώ και μία πενταετία, τον όμιλο να επαναλειτουργήσει. Στέκονται ιδιαίτερα στην εξαγγελία, το Μάιο του 2010 του πρωθυπουργού, ότι με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, δίνεται πράσινο φως, για τη χρηματοδότηση της ΕΝΚΛΩ, από τις πιστώτριες εταιρίες. Σχεδόν δύο, χρόνια, μεσολάβησαν από τότε, επισημαίνουν και όχι μόνο δεν έγιναν πράξεις οι εξαγγελίες, αλλά κινδυνεύει να χαθεί και η τελευταία ελπίδα, με ευθύνη μίας κρατικής τράπεζας.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …